Foto: SVOD

SVOD Turnsters naar Nederlandse Kampioenschappen

  Sport

Deventer - In Leek werden de ½ finales turnen gehouden. Feline Gillijns en Renna Alebate moesten al vroeg uit de veren, want had hun warming up startte al om half 9.

Beide turnsters verdeeld over 2 banen probeerden een plaats bij de beste 12 turnsters te bemachtigen, die recht geeft op deelname aan de Nederlands Kampioenschap. Feline turnde een uitstekende wedstrijd en wist zich met een 10e plaats te verzekeren van een finale plaats. Renna had zelfs nog zicht op het podium, maar een foutje op brug gooide roet in het eten. Dus geen podium maar met een 5e plaats ruim geplaatst voor het NK. Ook voor haar nog 2 plaatsen voor de toestelfinales balk en vloer, waar ze zich in de top 3 schaarde.

Bij de pupillen maakte Jade Brummelman het wel heel spannend. Gehinderd dooreen knie blessure had ze niet voluit kunnen trainen. Dat was te zien in haar acrobatiek op vloer waar ze onderuitging na een overslag-salto. Tot het laatste toestel was uitzicht op het NK nihil. Dus op de 10 cm smalle evenwichtsbalk was het alles of niets. En het werd alles! Met de 2e score op dit lastige toestel wist ze zich bij de beste 18 turnsters te scharen die naar het NK gaan. En daar voegde ze ook nog een plaats aan toe in de toestelfinale op balk. Een mooie dag dus met mooie resultaten

Meer berichten