Logo deventerpost.nl


Hamid Zarbaf in actie tijdens zijn laatste wedstrijd voor Go Ahead Eagles op 28 april 2018 tegen FC Den Bosch. (Foto: Erik Pasman)
Hamid Zarbaf in actie tijdens zijn laatste wedstrijd voor Go Ahead Eagles op 28 april 2018 tegen FC Den Bosch. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Verbintenis Hamid Zarbaf in goed overleg beëindigd

  Sport

Deventer - Go Ahead Eagles en Hamid Zarbaf hebben in goed overleg besloten om de nog één jaar doorlopende arbeidsovereenkomst van de verdediger te beëindigen. Uitzicht op meer speeltijd vormt de voornaamste reden voor Zarbaf om uit te kijken naar een andere club.

"Go Ahead Eagles is een prachtige, warme club, waar ik de afgelopen periode een superleuke tijd heb gehad", zegt Zarbaf. "Ik vertrek dan ook zeker niet bij Go Ahead Eagles omdat ik het niet naar mijn zin heb bij de club. Integendeel. Maar als voetballer wil je nu eenmaal voetballen."

Perspectief
,,Uiteraard kan je als voetballer geen basisplaats eisen, maar moet je wel perspectief op speeltijd zien. Dat perspectief heb ik voor mijn gevoel te weinig bij Go Ahead Eagles en dan moet je een keuze maken, want uiteindelijk doe je het toch voor het spelletje."

Gestage lijn
Hamid Zarbaf kwam sinds 2011 in zijn geboorte- en woonplaats Deventer uit voor SV Helios en Koninklijke UD, waarna zijn carrière in een gestage lijn omhoog ging. Via Koninklijke UD kwam hij bij CSV Apeldoorn terecht en na CSV volgde Rohda Raalte.

Sinds de zomer van 2015 kwam Zarbaf uit voor HHC Hardenberg. Met de club uit Hardenberg speelde de verdediger anderhalf seizoen in de Tweede Divisie. In januari van dit jaar maakte hij de overstap naar Go Ahead Eagles, waarvoor hij in de tweede seizoenshelft van 2017/18 vijf competitiewedstrijden in actie kwam.

De stap om naar Go Ahead Eagles te gaan, was voor Zarbaf een weloverwogen keuze. "Ik heb altijd gedacht: 'Als er zich een mogelijkheid voordoet in het betaalde voetbal, dan laat ik die kans niet liggen.' Daarom heb ik ook geen spijt van mijn keuze om in de winterstop HHC Hardenberg te verruilen voor Go Ahead Eagles."

Speelminuten
,,Qua speelminuten is het niet helemaal geworden wat ik vooraf had gehoopt en dat is balen. Maar desondanks kijk ik terug op een mooie tijd bij Go Ahead Eagles. Op dit moment wacht ik rustig af wat er op mijn pad komt. Wel wil ik graag op een hoog niveau blijven voetballen."

Meer berichten

Shopbox