Het rode thuisshirt met horizontale gele balk, het groen-witte uitshirt en het uitshirt met de blauwe, Schotse ruit keren volgend seizoen terug bij Go Ahead Eagles. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Het rode thuisshirt met horizontale gele balk, het groen-witte uitshirt en het uitshirt met de blauwe, Schotse ruit keren volgend seizoen terug bij Go Ahead Eagles. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Nieuwe thuis- en uitshirts Go Ahead Eagles: Our choice. Our voice. Our skin.

  Sport

Deventer - Op vrijdag 30 maart lieten de supporters van Go Ahead Eagles massaal hun stem gelden. Samen bepaalden ze welk thuis- en uitshirt uit 30 jaar Hummel en Go Ahead Eagles komend seizoen hun rentree maken. In totaal werd er meer dan 2.500 keer gestemd; ruim 1.300 keer per shirt.

Onder de noemer 'Our choice. Our voice. Our skin.' maakte Go Ahead Eagles vorige week aan de vooravond van het seizoen 2018/2019 de uitslag bekend. Dit deed de club via de lanceringsvideo '1994 vs. 2018', die te zien is op www.ga-eagles.nl. Het thuisshirt uit het seizoen 1989/90 maakt in de aankomende voetbaljaargang in een hedendaagse versie zijn rentree. In totaal 280 supporters kozen voor dit rode shirt met horizontale gele balk, waarmee het op de eerste plaats van de shirtverkiezing eindigde. De twee uitshirts waarin Go Ahead Eagles aankomend seizoen speelt, zijn moderne replica's van het groen-witte uitshirt uit de seizoenen 1991/92 en 1992/93 (in totaal 161 stemmen) en het shirt met de blauwe, Schotse ruit uit de seizoenen 1994/95 en 1995/96 (in totaal 274 stemmen).

In de lanceringsvideo werd nog meer goed nieuws naar buiten gebracht: Thermen Bussloo gaat door als hoofdsponsor van Go Ahead Eagles. Door de continuering van het hoofdsponsorschap stralen Thermen Bussloo en Go Ahead Eagles de gezamenlijke ambitie uit om komend seizoen met elkaar in volle vaart vooruit te gaan, zowel op als buiten het veld. Op het thuisshirt prijkt komend seizoen Thermen Bussloo, op het blauwe shirt Thermen Berendonck en op het groene shirt Thermen Soesterberg.

Met ingang van de aankomende voetbaljaargang staat de naam van Loodgietersbedrijf M. Kramer op de wedstrijdbroeken van de eerste selectie. Pouw Automotive siert, net als afgelopen seizoen, de bovenkant van de rug. Ook Decoverf.nl keert terug op de tenues, ditmaal onder de naam van het nieuwe verfmerk Studio Coldec. Hartholt Olie blijft mouwsponsor. De nieuwe wedstrijdtenues zijn verkrijgbaar vanaf de Open Dag op 15 juli.

Tijdens de eerste trainingsweek op sportpark Woldermarck in Terwolde verwelkomt Go Ahead Eagles twee proefspelers. De aanvallers Mario Stefel en Robert Kristo sluiten in eerste instantie tot en met de oefenwedstrijd tegen SV Terwolde (zaterdag 7 juli) aan bij de selectie van trainer John Stegeman. Kristo kwam afgelopen seizoen uit voor VfL Osnabrück, dat uitkomt in de 3. Bundesliga. Hij werd geboren in Bosnië-Herzegovina, heeft de Amerikaanse nationaliteit en speelde eerder in Italië. In april trainde hij al mee met Go Ahead Eagles. Mario Stefel (22) komt uit Oostenrijk, waar hij de kleuren van SV Neustadt Wien (tweede niveau Oostenrijk) verdedigde.

Meer berichten