De technische staf en begeleidingsstaf betreden het veld voorafgaand aan de eerste training in Terwolde. (Foto: Erik Pasman)
De technische staf en begeleidingsstaf betreden het veld voorafgaand aan de eerste training in Terwolde. (Foto: Erik Pasman) (Foto: )

Begeleidingsstaf klaar voor nieuwe seizoen

  Sport

Terwolde - Op sportpark Woldermarck in Terwolde begon de selectie van Go Ahead Eagles afgelopen zondag onder leiding van hoofdtrainer John Stegeman, assistent-trainers Marco Heering en Kick Maatman en keeperstrainer Sjoerd Woudenberg aan de eerste training van een nieuwe voetbaljaargang.

Naast technische 'know-how' kan de eerste selectie aankomend seizoen bouwen op een begeleidingsstaf die de nodige verantwoordelijkheden en kennis van andere expertises met zich meedraagt. Vertrouwde gezichten binnen de begeleidingsstaf zijn Carla Whittie (materiaal / kleding) en teammanager Alfred Knippenberg. Dat geldt ook voor Nick van der Horst (fysiotherapeut) en Daniël Brummel (masseur / voedingsdeskundige), die de medische staf van Go Ahead Eagles vormen. Als medisch coördinator is Van der Horst namens Go Ahead Eagles tevens aanspreekpunt met betrekking tot de samenwerkingen met het Deventer Ziekenhuis, Huisartsen Hoge Hond en Marco Antvelink Sportfysiotherapie. Nieuwe namen binnen de begeleidingsstaf zijn Leen den Boer (video-analist), Jelmer Sevenster (fysiektrainer) en Jorran van Santen (performance analist).
 
Leen den Boer codeert videobeelden van wedstrijden en trainingen, waardoor spelers individueel of als team specifieke wedstrijdsituaties kunnen bestuderen (bijvoorbeeld van alle verdedigende acties, het aantal schoten op doel of het aantal passes op eigen helft). In zijn rol als video-analist werkte Den Boer eerder al samen met assistent-trainer Marco Heering bij Almere City FC. Jelmer Sevenster is als fysiektrainer onder andere verantwoordelijk voor herstel-, loop- en krachttrainingen en de warming-up voorafgaand aan trainingen en wedstrijden. Verder werkt hij individueel met spelers om ze beter te laten bewegen (bijvoorbeeld sneller draaien en keren of rondkijken zonder de controle over de bal te verliezen). Jorran van Santen verzamelt en analyseert aankomend seizoen allerhande fysieke data van de spelers (onder meer verkregen via gps-gegevens en hartslagmeters) en koppelt zijn bevindingen terug naar de technische staf van de eerste selectie.
 
Wanneer Jong Go Ahead Eagles wedstrijden speelt, staan Kick Maatman en Sjoerd Woudenberg als coaches voor de groep. Zij worden bij hun werkzaamheden geassisteerd door Herman van den Bos, die teammanager wordt van het beloftenteam.
 
 

Meer berichten