Na het afscheid van Shaun Walker als trainer heeft The Pickwick Players weer een toptrainer aan zich weten te binden: Lammert Ruiter.
Na het afscheid van Shaun Walker als trainer heeft The Pickwick Players weer een toptrainer aan zich weten te binden: Lammert Ruiter. (Foto: NVT)

Nieuwe hoofdtrainer rugbyclub The Pickwick Players

  Sport

Deventer - Het bestuur van Rugby Club The Pickwick Players is met Lammert Ruiter tot overeenstemming gekomen dat hij het komende seizoen het trainerschap en het coachen van het eerste en tweede herenteam op zich zal nemen.

Na het afscheid van Shaun Walker als trainer heeft The Pickwick Players weer een toptrainer aan zich weten te binden. Lammert Ruiter is geen onbekende in Deventer, want op zijn vijfde jaar startte hij zijn rugbycarrière bij de Deventer Rugbyclub.

Na enkele omzwervingen in binnen- en buitenland is hij nu dus weer terug op het oude nest. Zijn doel is om het team nog sterker te maken en een goede basis neer te zetten voor de toekomst. ,,Ik wil de juiste mensen op de juiste plek zetten”, licht Lammert toe. ,,En zo ervoor zorgen dat we verder groeien. In het oosten is ontzettend veel talent, maar op de een of andere manier komt het nog niet voldoende uit de verf. Ik wil Pickwick de zet in de juiste richting geven en daar de ander clubs uit het oosten in meenemen. De gemoedelijke Pickwick-cultuur moet blijven bestaan, maar dan met wat minder bescheidenheid.”

De carrière van Lammert begon dus ooit in Deventer, vanuit waar hij deelnam aan het Nederlands team. Omdat Deventer derde klasse speelde, maakte hij de overstap naar Rugbyclub Eemland die in de ereklasse uitkwam. Tijdens een trainingskamp met het Nederlands team in Zuid-Afrika werd hij gescout en aangenomen als semi-professional bij een club in Bath (Engeland). Na drie jaar hield Lammert het voor gezien en verruilde hij Engeland voor Spanje.

Hij besloot na een korte periode onder de Spaanse zon terug te keren naar Nederland, waar hij bij AAC in Amsterdam zijn nieuwe club vond. In 2005 werd Lammert gevraagd om de jeugd bij Castricum te trainen en te coachen,. Tussendoor heeft hij nog een uitstap gemaakt naar RC Eemland als trainer van het eerste team.

Meer berichten