Logo deventerpost.nl


De Adelaarshorst vormt op zondag 15 juli 2018 weer een broedplaats van roodgele activiteiten tijdens de Open Dag. (Foto: Erik Pasman)  
De Adelaarshorst vormt op zondag 15 juli 2018 weer een broedplaats van roodgele activiteiten tijdens de Open Dag. (Foto: Erik Pasman)   (Foto: Erik Pasman)

Open Dag: gevarieerd én voor alle roodgele generaties

  Sport

Deventer - Gezellig meezingen op het podium naast De Adelaarshorst? Aan je voetbalskills werken op een interactieve voetbalmuur? Of lang vervlogen herinneringen herbeleven in Club Kippenhok? Met tal van activiteiten belooft de Open Dag van Go Ahead Eagles aanstaande zondag (15 juli) een dag vol muziek, vertier en nostalgie te worden voor alle leeftijden.

Om 12:00 uur wordt het Home of Football-hek geopend door Kootje en een speler van de eerste selectie van Go Ahead Eagles. Vervolgens kunnen alle fans uitgebreid rondneuzen bij de verschillende kramen die staan uitgestald op de parkeerplaatsen naast De Adelaarshorst. Ook design & art studio Jimki, die onder meer de muur van de B-Side grafisch vorm heeft gegeven, is aanwezig met een kraam waar kinderen een zelf meegebracht artikel (shirt, schoenen, tas) kunnen verven.


Verder is tijdens de Open Dag (die tot 16:30 uur duurt) te zien hoe een kettingzaagartiest een boomstronk in een mum van tijd verandert in een houten kunstwerk. De echte Eagles-kenners kunnen meedoen aan de quiz 'Petje Op, Petje Af', terwijl Harly en zijn gevederde vrienden de hoofdrol spelen in de vogelshow van valkenier Gerrit Zandvoort. Klimliefhebbers kunnen zich uitleven op de klimwand en uiteraard ontbreekt ook de traditionele kledingverkoop van gedragen (trainings)kleding van het afgelopen seizoen niet. Daarnaast kunnen bezoekers aan de Open Dag deelnemen aan een leuk spel van de werkgroep 'Een Beeld voor Leo', die zich inzet om een standbeeld voor voormalig Eagles-doelman Leo Halle bij De Adelaarshorst te realiseren.


Het supportersplein is het domein van de kinderen, die zich kunnen vermaken met stormbanen, springkussens, een zweefmolen en een treintje. Verder is er een surfplanksimulator en een interactieve voetbalmuur (Sutu), waarbij kinderen de oplichtende vlakken moeten raken. De achterkant van de Leo Halle tribune wordt omgetoverd tot Club Kippenhok, waar Eagles-fans hun hart kunnen ophalen aan oude, sfeervolle beelden en activiteiten. Ook de supporterscoördinatoren Willem Vink en Jan-Willem Klink laten hun gezicht zien tijdens de Open Dag en gaan graag in gesprek met enthousiaste supporters over de identiteit van Go Ahead Eagles. Supporters die geïnteresseerd zijn om hun mening te geven, kunnen zich vooraf alvast opgeven voor deze gesprekken via supporterszaken@ga-eagles.nl.


Oscar Pauw zorgt voor de muzikale omlijsting van de middag. Via info@ga-eagles.nl kunnen supporters van tevoren alvast hun muziekvoorkeur doorgeven en indien gewenst mogen zij tijdens de Open Dag ook zelf onder de noemer A-mazing Eagles op het podium meezingen. De presentatie van de spelers is bij stadionspeaker Rob de Jong weer in vertrouwde handen.

Meer berichten

Shopbox