Foto:

Zilver op EK Intermediate League 2018 voor Oost-Nederland jeugdhonkbalteam

  Sport

Deventer / Apeldoorn - Het jeugdhonkbalteam Eastern Atheletics uit Oost-Nederland, met spelers van Eagles uit Deventer en Robur uit Apeldoorn, is afgelopen woensdag tweede geworden op het EK Little League Intermediates (11-13 jaar) in Praag.

Na een zwaarbevochten overwinning in de halve finale tegen het host team van Praag (de organiserende club mag een extra team leveren), werd een goede finalepartij gespeeld tegen het Tsjechie Zuid team. Dit duidelijk sterkere team met veel grote spelers was lastig te verslaan voor het Eastern Athletics team.

De coaches zijn zeer tevreden over het behaalde resultaat en trots op het team dat er hard voor heeft geknokt. De droom was natuurlijk een ticket naar de world series in Amerika, maar ook het EK was voor de jongens een onvergetelijk avontuur met het mooie resultaat van een zilveren plek!

Dank aan alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. Foto's en verslagen van de wedstrijden zijn te vinden op de Facebook pagina van de Eastern Athletics www.facebook.com/littleleagueregiooost/.

Het team van Eastern Athletics wordt gevormd door geselecteerde spelers uit verschillende honkbalteams uit de regio Oost Nederland van o.a. Tex Town Tigers uit Enschede, Eagles uit Deventer en Robur uit Apeldoorn. Ze werden de afgelopen vier maanden intensief in Hengelo en Enschede getraind door Tico Nicolaas en Gaston Wessels, tijdens de wedstrijden bijgestaan door Rayshel Nicolaas.

Little League is een programma voor jonge honkballers en softbalsters van 10 tot en met 16 jaar dat de Nederlandse honkbalbond (KNBSB) naast de reguliere competitie organiseert. Deelnemers schrijven zich individueel in en trainen samen met spelers uit de hele regio. De winnaar van het NK gaat door naar het EK (officieel Europees en Afrikaans kampioenschap) en de Europees kampioen naar de world series in Amerika.

Meer berichten