Drukte voor het doel van Go Ahead Eagles, dat tegen FC Emmen terugkwam van een 0-2 achterstand: 2-2. (Foto: Erik Pasman)
Drukte voor het doel van Go Ahead Eagles, dat tegen FC Emmen terugkwam van een 0-2 achterstand: 2-2. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles behoudt ongeslagen status in voorbereiding

  Sport

DEVENTER - Go Ahead Eagles leek afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag in de voorbereiding aan te lopen. Eredivisieclub FC Emmen moest in de slotfase toezien hoe Go Ahead Eagles via Maarten Pouwels en Julius Bliek een 0-2 achterstand wegpoetste: 2-2.

Ruim duizend bezoekers trotseerden de hitte en zagen in Terwolde een prima wedstrijd, waarin Go Ahead Eagles zich van zijn beste kant liet zien. Nadat de Deventer ploeg al snel met de schrik was vrijgekomen (doelman Hobie Verhulst tikte een inzet van Bannink naast) ontspon zich een boeiende partij. Go Ahead Eagles was gelijkwaardig aan FC Emmen, maar wel slordig in de eindfase. "Dat moet beter", aldus trainer John Stegeman, die doelman Verhulst en spits Thomas Verheydt voor het eerst kon opstellen.

De kansen waren duur en omdat ook Orhan Džepar op slag van rust op doelman Scherpen stuitte, stond het halverwege 0-0. Na de pauze werd het snel 0-1 door een diagonaal schot vanaf de rechterkant van Glenn Bijl. FC Emmen, dat het duel in Terwolde als generale repetitie zag voor de naderende start van de Eredivisie, had echter de grootste moeite met de felle adelaars. Toen het echter 0-2 werd door Marinus, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Go Ahead Eagles zette aan, nam alle risico's en die instelling werd beloond. Eerst was het invaller Pouwels die de bal binnenschoot op aangeven van Bakx, waarna Bliek in de laatste minuut koppend voor de verdiende gelijkmaker zorgde.

Trainer John Stegeman kon leven met de remise. "Uitslagen zeggen me in deze fase niet veel. We zitten volop in ontwikkeling en de ploeg maakt stap voor stap vorderingen. Er is natuurlijk veel veranderd. Nieuwe spelers moeten worden ingepast, voor de jongens die er al waren is het anders en de spelers moeten ook aan de nieuwe trainer wennen."

Aanstaande vrijdag (10 augustus) rondt Go Ahead Eagles de oefenreeks ter voorbereiding op seizoen 2018/19 af met een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam in De Adelaarshorst. Het duel begint om 19:00 uur en seizoenkaarthouders hebben gratis toegang.

Meer berichten