DIJC presteert op goed NK Clubs


Jan Smeekens (binnenbaan) aan de start in zijn rit tegen Hein Otterspeer.
Jan Smeekens (binnenbaan) aan de start in zijn rit tegen Hein Otterspeer. (Foto: )

DIJC presteert op goed NK Clubs

  Sport

Deventer – Hoewel de Deventer IJsclub (DIJC) tijdens het eerste NK Clubs niet op het podium eindigde wegens een val van Jan Smeekens en een dubieuze diskwalificatie van twee andere rijders, presteerden met name de jongere schaatsers uitstekend. Daarmee laat DIJC zien dat het jonge talent klaar staat om inmiddels gestopte toppers als Stefan Groothuis en Mark Tuitert op te volgen.

Het NK Clubs staat dit jaar voor het eerst op de schaatskalender. De veertien beste clubs van het land krijgen hiervoor een uitnodiging. Zij vaardigen een team van van veertien schaatsers, bestaande uit junioren en senioren.

Het DIJC-team werd officieus aangevoerd door Olympiërs Jan Smeekens en Lotte van Beek. Zij vormen een enorme inspiratiebron voor het aanstormende talent, waaronder bijvoorbeeld Muriël Meijer. Zij blonk uit en wist de 3 km bij de dames senioren te winnen. Adriaan de Kluiver veroverde bij de heren senioren een knappe tweede plaats op de 1500 meter.

Een andere topprestatie werd geleverd door marathonschaatser Gert-Jan Veldkamp, die buiten zijn normale 'territorium' wist te verrassen op de langebaan. Hij nam het op tegen onder meer Sven Kramer en wereldkampioen Patrick Roest. Hij liet zich daardoor niet van de wijs brengen en finishte op de 3 kilometer – een afstand die voor hem eigenlijk veel te kort is – tot ieders verrassing als vierde.

DIJC is trots op de prestaties van het team en kijkt uit naar een veelbelovende winter.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden