'Marco Heering was net als ik een snelle rechtsbuiten, had een matje en kwam uit de streek.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
'Marco Heering was net als ik een snelle rechtsbuiten, had een matje en kwam uit de streek.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

'Als je rust wil, ga je maar naar het theater'

  Sport

DEVENTER - De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles?  Stephan Trentelman moedigt zijn team elke thuiswedstrijd aan vanuit vak 20 op de Leo Halle tribune.

Eagles-supporter sinds:
Op m'n derde verhuisden mijn ouders van Deventer naar Holten. Mijn vader was al aanhanger van de club, hield plakboeken bij en kende veel spelers persoonlijk. Later ging ik ook een echt plakboek bijhouden. Vanaf mijn 12e was ik aanhanger van Go Ahead Eagles en kwam ik af en toe in De Adelaarshorst.

Seizoenkaarthouder sinds:
Op mijn 20e kreeg ik mijn eerste seizoenkaart. Heb wel zo'n beetje overal gezeten in het stadion. Op de hoofdtribune kon je destijds bijvoorbeeld gewoon een praatje maken met de spelersvrouwen.

Mooiste Eagles-moment:
De eerste promotie zal ik nooit vergeten. In het seizoen 1991/92 maakte Alfons Arts in de nacompetitie uit tegen FC Den Haag een treffer. Omdat we thuis ook al gewonnen hadden, promoveerden we.

Favoriete Eagles-speler:
De huidige assistent-trainer Marco Heering is me altijd bijgebleven. Hij was net als ik een snelle rechtsbuiten, had een matje en kwam uit de streek. Van het huidige elftal kan Jeff Stans me ook bekoren, een mooie speler die altijd hard werkt. En prachtig hoe hij het publiek soms opjut.

Sfeer in vak 20:
Ik leef fanatiek mee. Soms zeggen mensen wel eens tegen mij: Houd toch je mond. Maar als je rust wil, ga je maar naar het theater of zo. Het is een fijn vak, waar ik me veilig voel.

Verwachting voor het seizoen 2018/2019:
John Stegeman spreekt het tegen, maar we gaan om de titel meedoen. Als je tegen alle toppers punten pakt en een brede selectie hebt, dan kan dat niet anders. Stegeman staat ook bijna de hele wedstrijd. Dan kijk je als speler wel uit om te verzaken.

Meer berichten