Foto:

Bruno van den Dungen valt op bij de KNVB

  Sport

DEVENTER - Vorig jaar maakte Bruno van den Dungen met zijn spel en doelpunten indruk bij Go Ahead Eagles Onder-13 en ook dit seizoen staat zijn naam regelmatig op het scoreformulier bij Go Ahead Eagles Onder-15. Zijn prestaties in het roodgele shirt vielen ook op bij de KNVB.

Afgelopen voorjaar speelde Bruno van den Dungen al drie KNVB-selectiewedstrijden in De Meern. Vervolgens nodigde de Nederlandse voetbalbond hem uit om op 16 oktober selectiewedstrijden in Zeist te komen spelen. In de Zeister bossen namen circa zeventig spelers in de leeftijdscategorie Onder-14 het in onderlinge wedstrijden tegen elkaar op. Tijdens vier wedstrijden van twintig minuten kwam Bruno zestig minuten in actie en maakte de linksbuiten vier (van de in totaal zeven) doelpunten. "Eén keer met het hoofd, één keer met rechts en twee keer met links", somt Bruno zijn treffers op. "De tegenstand was wel zwaarder dan ik normaal gesproken in de competitie gewend ben bij Go Ahead Eagles Onder-15. Na afloop was ik ook vermoeider dan normaal na een wedstrijd. Daaraan merkte ik dat alles toch een tempootje hoger ging."

Stagedag Oranje Onder-14
Onlangs ontving Bruno een brief met positief nieuws van de KNVB: hij mocht de selectiewedstrijden van vorige week overslaan, maar mag zich op 21 november definitief in de selectie van Oranje Onder-14 proberen te spelen tijdens een stagedag. Het goede nieuws over zijn verrichtingen in Zeist ontging uiteraard ook zijn teamgenoten bij Go Ahead Eagles Onder-15 niet. "Mijn ploeggenoten zijn blij voor me en lopen me soms een beetje te plagen", weet Bruno. "Maar wel op een leuke manier, hoor! Dan roepen ze 'Hé, daar komt onze Oranje-klant weer aan' of ze gaan ineens buigen als ik aan kom lopen, haha.'

Mocht Bruno zich op 21 november definitief in de selectie van Oranje Onder-14 spelen, dan traint hij van december 2018 tot en met maart 2019 twee keer per maand mee in Zeist. In april 2019 staat er in Ierland een oefeninterland voor Oranje Onder-14 op het programma, terwijl in mei 2019 in eigen land tegen Japan Onder-14 wordt geoefend.

Meer berichten