Foto:

Richard van der Venne : 'Soms sta ik met kippenvel op het veld en denk ik: 'Wauw!''

  Sport

Deventer - Hij woont in arbeidersstad Oss, maar voetbalt in arbeidersstad Deventer. Sinds dit seizoen vertoont Richard van der Venne zijn voetbalkunsten en werklust bij Go Ahead Eagles. Het jaar 2018 was voor hem een droomjaar, waarin hij full-prof én vader werd. Aan de hand van vijf vragen omschrijft Van der Venne wat hem op en buiten het voetbalveld bezighoudt.

Richard, voor welke clubs heb je in het verleden gevoetbald?
Ik ben begonnen bij sv Ruwaard, waar ik een aantal jaar heb gespeeld. Vervolgens speelde ik in de jeugd van FC Den Bosch, TOP Oss en Berghem Sport en daarna bij de senioren van RKVV DOSO en s.v. O.S.S. '20. Tussendoor was ik ook nog anderhalf jaar lang gestopt met voetballen, in de B- en A-jeugd. Nu voetbal ik bij Go Ahead Eagles, het kan raar lopen.

Wat is het hoogtepunt van je carrière?
Natuurlijk zijn je debuut of je eerste profcontract mooie hoogtepunten, maar ik zie de overstap naar Go Ahead Eagles misschien wel als mijn mooiste hoogtepunt. Mensen zeggen vaak dat ik écht een type speler ben voor deze club en volgens mij klopt dat ook. Go Ahead Eagles heeft een bepaalde uitstraling: een echte volksclub, altijd voorop in de strijd en vooral hard werken. Dat zijn wel zaken waar ik me thuis bij voel.

Hoe bevalt het vaderschap?
Ik ben onlangs vader geworden van een zoontje, heel leuk! Natuurlijk wordt hij al grootgebracht met Go Ahead Eagles. Zo heeft hij een echte Eagles-knuffel en zelfs een shirt met 'Little Eagle' erop bedrukt! Dat zijn wel leuke dingen hoor, als ik dan van mijn vriendin zo'n foto van de kleine krijg zodra ik op de club ben.

Hoe is het om in De Adelaarshorst te spelen?
Heel indrukwekkend. Soms sta ik op het veld en denk ik: 'Wauw!' Dan sta ik daar gewoon met kippenvel. Dat had ik al toen ik vorig jaar met Oss hier speelde, toen was ik al onder de indruk. Het is een connectie; de supporters zien een team dat er honderd procent voor gaat en dan doen de supporters dat óók. Daardoor gaan wij zelf ook beter voetballen en de tegenstander minder. Wij hebben er echt veel aan! De club ademt gewoon voetbal en dat is een heerlijk gevoel.

Wat zijn je verwachtingen voor het seizoen 2018/2019?
De doelstelling is natuurlijk de play-offs halen. Of het nou via een periodetitel is of via de ranglijst, maakt me niet al te veel uit. Al betekent het wel dat je een goed seizoen hebt gedraaid als je via de top-5 in de play-offs komt. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn en is zeker niet onrealistisch. Vooral ook omdat ik eigenlijk nog geen ploeg tegen ons heb zien spelen die ik echt beter vond dan wij.

Meer berichten