Het historische clubboek over Go Ahead (Eagles) is voor een prijs van € 79,- te bestellen in de webshop van de club.
Het historische clubboek over Go Ahead (Eagles) is voor een prijs van € 79,- te bestellen in de webshop van de club. (Foto: )

Clubboek vertelt complete roodgele historie

  Sport

DEVENTER -  Afgelopen zondag vierden DVV Go-Ahead en Go Ahead Eagles hun 116e verjaardag. De eerste keer dat Go Ahead kampioen van Nederland werd, was 101 jaar geleden. Tussen de twee Wereldoorlogen volgden nog drie landstitels. Hierdoor is Go Ahead tot op de dag van vandaag de veruit succesvolste club in Oost-Nederland.

Een auteurscollectief volgt in een allesomvattend boek van 640 bladzijden dik en bijna vijf kilo zwaar de roemruchte geschiedenis van Go Ahead (Eagles) van jaar tot jaar en zelfs van wedstrijd tot wedstrijd. Alle grote namen van spelers en trainers komen voorbij. Van de antieke helden Fré Kolkman, Bertus Haes, Leo Halle en Jan de Kreek tot de modernere coryfeeën Gerrit Niehaus, Wietse Veenstra, Nico van Zoghel, Marc Overmars en Harry Decheiver.

Must have
Vanaf 1902 tot aan de dag van vandaag worden alle verhalen over Go Ahead en Go Ahead Eagles in dit boek verteld. Interviews, verhalen en circa duizend foto's - waarvan een aantal nooit eerder is gepubliceerd - maken het boek tot een 'must have' voor de grote schare fans van Go Ahead Eagles. Op vrijdag 23 november werden de eerste exemplaren van het historische clubboek voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles - TOP Oss overhandigd aan een aantal clubcoryfeeën, waaronder Gerard Somer, Joop Brand, Michel Boerebach en Jan Kromkamp. Sindsdien is het monumentale werk met koninklijke uitstraling voor een prijs van € 79,- te bestellen in de webshop van Go Ahead Eagles (www.ga-eagles.nl/webshop). Inmiddels mogen al een paar honderd supporters zich de trotse eigenaar noemen van het historische naslagwerk over de club.

Eredivisie Bibliotheek
Het unieke voetbalgeschiedenisboek over Go Ahead (Eagles) is het negende deel in de reeks 'De Eredivisie Bibliotheek', die door Kick uitgevers in Rotterdam wordt uitgegeven. Eerder verschenen in deze reeks de delen over Feyenoord, FC Utrecht (inclusief DOS, Elinkwijk en Velox), FC Groningen (inclusief GVAV), NAC, PSV, Sparta, SC Cambuur en FC Twente.

Meer berichten