Wensboom Lions Deventer IJsselvallei voor G-sporters en Kinderafdeling

  Sport

Deventer - Vijf Nederlandse G-wielrenners naar de Special Olympics Wereldspelen sturen en het verblijf van kinderen op de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis veraangenamen. Die twee wensen vult Lionsclub Deventer IJsselvallei in met de opbrengst van de Wensboom.

Die boom staat zaterdag 15 en zondag 16 december tijdens het Dickensfestijn op de Brink. Bezoekers kunnen ter plekke een kaartje kopen en eigen wensen in de boom hangen. Enkele leden van het Team NL geven zaterdag 15 december rond 11 uur zelf de aftrap voor de actie.

Zevenduizend sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen komen in maart naar de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Onder de vleugels van de Deventer coach Rick Tuinman doen vijf wielrenners een poging een medaille te winnen op de Spelen. Twee wielrenners zijn lid van 'zijn'  Deventer wielervereniging De Zwaluwen. De anderen komen uit Drenthe, Zuid Holland en Zeeland 'In tegenstelling tot deelnemers aan de Olympische Spelen voor validen en de Paralympics, krijgt dit Team NL geen steun van NOC*NSF. Alle kosten moeten de sporters en verenigingen zelf bij elkaar brengen. En daar gaan we voor!' aldus Tuinman.


De poliklinieken en verpleegafdelingen van het Deventer Ziekenhuis zijn voor kinderen met het thema bos en natuur ingericht. Een ziekenhuisbezoek is vaak spannend voor kinderen, dus elke afleiding is welkom. Met steun van de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis kan een dapper dierenvriendje worden ontworpen; een slim, nieuwsgierig, sterk en grappig vosje- die kinderen overal tegenkomen. Het vosje geeft kinderen het gevoel dat ze niet alleen zijn. Het vosje leidt af, laat kinderen lachen of geeft informatie over een spannend  onderzoek of een behandeling die komen gaat. Een kind zal het vosje op diverse plekken tegenkomen. Op de website, in voorlichtingsfilmpjes en –folders. En op alle plekken in het ziekenhuis zelf natuurlijk. Op routeborden, balies, deuren tot in een operatie of verpleegkamer. Het vosje geeft kinderen het gevoel dat ze niet alleen zijn.


De Lionsclub heeft beide doelen overigens meer steun toegezegd. Dat geld komt komend jaar binnen met diverse acties, waaronder op Hemelvaartsdag 2019 het Fietstival Deventer. 'Dat wordt een dag vol fietsevenementen', kondigt president Michel Schuil nu al aan. We werken nog hard aan het totale programma, maar ook het G-team werkt mee aan die dag." 
 

Meer berichten