deelnemers Midwinterloop 2018
deelnemers Midwinterloop 2018 (Foto: Harry Vos)

DSC midwinterloop en kidsrun, een sportieve start van 2019

  Sport

Diepenveen - In Diepenveen vinden traditie getrouw jaarlijks op de 3e zondag in januari de DSC Midwinterloop en de Kidsrun plaats, georganiseerd door de Diepenveense Sportclub. De 42e editie zal worden gehouden op zondag 20 januari 2019.

De Midwinterloop is een leuk, sportief hardloopevenement met een recreatief karakter, waaraan jong en oud, geoefend of minder geoefend kan meedoen. De vier afstanden 4,5 - 7 - 10 en 15 kilometer, die worden uitgezet in de prachtige bossen van landgoed De Hoek en de Kolkbos zijn dit jaar opnieuw nagemeten en waar nodig gecorrigeerd. De start is om 13.00 uur op het sportcomplex van de Diepenveense Sportclub, Schuurmansweg 20 en men kan zich vanaf 12.00 uur inschrijven in het clubhuis "De Zunnebargh". In het clubhuis is voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig en het biedt tevens de gelegenheid om iets te drinken of te eten of om te genieten van een heerlijke kop erwtensoep.

Voorafgaand aan de Midwinterloop vindt op het sportcomplex van DSC de Kidsrun voor basisschoolleerlingen plaats. De kinderen van 4 t/m 12 jaar lopen ingedeeld naar leeftijd 300, 600 of 1200 meter rond het voetbalveld, waarbij de jongsten best vergezeld mogen worden door sportieve begeleiders. Door Run 2B Fit wordt om 10.45 uur een warming-up verzorgd voor alle kinderen, waarna om 11.00 wordt gestart met de jongste deelnemers.

Meedoen is gratis, dus de organisatie hoopt op een grote deelname van jeugdige hardlopers niet alleen uit Diepenveen, maar ook uit de omgeving. Het zou natuurlijk geweldig zijn als er op 20 januari hele klassen en clubteams mee komen lopen aangemoedigd door hun fans. Inschrijving kan per mail onder vermelding van naam, jongen/meisje en groep op kidsrun@midwinterloop-diepenveen.nl

Voor meer informatie over beide lopen: www.midwinterloop-diepenveen.nl

Meer berichten