Foto:

Scouts spotten Deventer talent: Dewin Roseboom koestert droom

  Sport

Deventer - Dewin Roseboom, speler van sportclub Deventer, is geselecteerd voor het nationale Panna sterrenteam JO14-1. Hij speelde zich in de kijker van scouts tijdens de Panna sterrenteamdagen in Eerbeek.

Door Gerreke van den Bosch

Voor de dertienjarige Dewin is zijn selectie de beloning voor hard werken. ,,Voetbal is voor mij meer dan een hobby. Ik zet er véél voor aan de kant. Toen ik nog op de basisschool zat draaide het elke dag om voetbal. Ik oefende veel met schieten. Nu ik het middelbaar onderwijs volg heb ik minder tijd. Ik besteed nu ongeveer 5,5 uur per week aan het voetbal", vertelt de jonge speler van de Zandweerd.

Dewin begon op zijn vierde jaar met zijn grote passie bij DVV Sallandia, de buren van sportclub Deventer. In 2016 trok het vooruitzicht om op een hoger niveau te spelen het jonge talent aan. ,,Mijn vrienden zaten ook in D2 dat gaf voor mij de doorslag om over te stappen. Ik speel middenveld of in de spits. Wat ik leuk vind aan het voetbal is mannetje passeren en scoren", zegt Dewin met stralende ogen en een glimlach. ,,Ik heb dit jaar meer assists gegeven dan zélf gescoord. Ik kom dit seizoen uit in de C2. Mijn mooiste momenten waren vorig jaar in de D2 en nu natuurlijk met het Panna."
De Pannatalentenjacht is voor iedere voetballer/voetbalster die beter wil worden in de vier belangrijkste onderdelen van het voetbal: tactiek, techniek, fysiek en mentaliteit. De allerbeste voetballers worden uitgenodigd voor het Pannasterrenteam.

Dewin droomt net als veel andere jongens van zijn leeftijd, van een carrière als profvoetballer. Zijn moeder Theresa benadert het heel realistisch. ,,Ik heb Dewin opgegeven voor de Panna Scoutingdag om te zien of hij genoeg talent had. Gelukkig werd hij uitgeloot. We zijn met het hele gezin naar Eerbeek gegaan. Dewin kwam goed door de selectie heen. Panna is bijzonder omdat het geen club is. Het is bekend van het Pannamagazine", licht Theresa toe terwijl zij trots de foto van Dewin in het blad laat zien.
Met ongeveer 150 andere uitverkoren spelers veroverde hij een week later tijdens de Panna Scoutingdag in Vleuten een plekje bij de JO14-1 selectie. Dit levert hem een fotoshoot op in Nijmegen, een training bij Ajax en oefenwedstrijden en een toernooi in het voorjaar. Het ultieme doel van het Pannasterrenteam is deelname aan een internationaal toptoernooi. Ondanks dat de Deventenaar een Feijenoordfan is kijkt hij toch uit naar de trainingsdag bij Ajax.

,,In juni hebben we een eindtoernooi waar 68 clubs uit 5 landen aan meedoen. Het is voor mij een uitdaging en ik ben een ervaring rijker. Ik wil profvoetballer worden en beginnen bij de Eagles. Volgend jaar hoop ik naar de C1 te en gaan en misschien biedt Panna nieuwe perspectieven."

Meer berichten