De eerste selectie van Go Ahead Eagles bevond zich van 2 tot en met 6 januari in het Turkse Belek om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie.
De eerste selectie van Go Ahead Eagles bevond zich van 2 tot en met 6 januari in het Turkse Belek om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. (Foto: )

Selectie Go Ahead Eagles legt in Turkije basis voor tweede seizoenshelft

  Sport

DEVENTER - In het Turkse Belek bereidde Go Ahead Eagles zich de afgelopen week voor op de tweede seizoenshelft van de Keuken Kampioen Divisie. Naast het verrichten van trainingsarbeid en het werken aan de teambuilding speelde Go Ahead Eagles twee oefenwedstrijden aan de Turkse zuidkust.

Op woensdag 2 januari 2019 om klokslag 8:00 uur begon de tweede seizoenshelft vorige week echt voor Go Ahead Eagles, toen spelers en staf zich aan de Vetkampstraat meldden om de reis naar vliegveld Keulen in te zetten. Onder de selectieleden ook Olaf Kok. De nog net 16-jarige aanvaller verving de geblesseerde Sjoerd Overgoor in de 'trainingskampselectie'. Na een voorspoedige bus- en vliegreis landde de Deventer delegatie om 19:45 uur plaatselijke tijd in Turkije.

Go Ahead Eagles logeerde in Hotel Titanic te Belek, waar onder meer ook het Turkse Bursaspor verbleef. Voor de trainingen werd gebruikgemaakt van een nabijgelegen trainingsfaciliteit. Hoewel de weersverwachtingen een ander beeld toonden, stapten de spelers en staf van Go Ahead Eagles donderdagochtend onder een stralende Turkse zon het trainingsveld op. Anderhalf uur later was de eerste training van 2019 achter de rug en kon de Deventer enclave tevreden terugkeren naar het hotel. Na de verplichte rustpauze was het 's middags tijd voor de tweede training. En die werd afgewerkt onder iets andere weersomstandigheden. Zoals Marco Heering treffend verwoordde: "Waterspor is hier ook op trainingskamp". Het regende namelijk dat het goot op het trainingscomplex, maar dat weerhield John Stegeman er uiteraard niet van zijn trainingsplan te volgen.

De trainingen op zaterdag werden gadegeslagen door de sponsoren van de club die op vrijdagavond waren gearriveerd in Belek. Na de middagsessie was het voor hen tijd om de (stoute) voetbalschoenen aan te trekken en een penaltyserie af te werken met de keepers van Go Ahead Eagles. Inzet: een aanvulling of vermindering van het bedrag van de spelerspot.

Nadat de spelers, stafleden en sponsoren twee actieve sportsessies hadden gedaan, was het tijd voor een uitdagende denksportsessie. Video-analist Leen den Boer onderwierp de rood-gele delegatie aan een pittige Voetbalquiz. Vragen als 'Welke clubs in de Keuken Kampioen Divisie hebben een dier in hun logo?' en 'Welke oud-spelers van Go Ahead Eagles speelden ook voor het Nederlands elftal' kwamen langs op de beamer. Uiteindelijk kroonde het trio Olaf Kok - Paul Bosvelt - Pieter Langedijk zich tot winnaar, waarna Go Ahead Eagles het trainingskamp in Turkije op zondag afsloot met twee oefenwedstrijden tegen Konya Anadolu Selçukspor en Kayserispor.

Meer berichten