Het bestellen van een halve seizoenkaart van Go Ahead Eagles kan via www.ga-eagles.nl/home-of.
Het bestellen van een halve seizoenkaart van Go Ahead Eagles kan via www.ga-eagles.nl/home-of.

Hervatting competitie voor Go Ahead Eagles tegen Roda

  Sport

DEVENTER - Na een korte winterstop en een trainingskamp van een week in het Turkse Belek hervat Go Ahead Eagles aanstaande zondag het seizoen 2018/2019 met een uitwedstrijd tegen Roda JC (aanvang 14:30 uur).

De club uit Kerkrade is een opponent die zeer recent nog actief was in de Eredivisie. Het eerste (en tot voor kort enige) seizoen dat de Limburgers in de Eerste Divisie acteerden, was in voetbaljaargang 2014/2015. In de jaargang daarvoor was Roda JC op een achttiende plaats in de Eredivisie geëindigd, waardoor rechtstreekse degradatie naar de Eerste Divisie volgde. Zelfs een 0-1 overwinning op Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst tijdens de slotdag van het seizoen kon hierin geen verandering brengen.

Het verblijf op het tweede vaderlandse voetbalniveau bleef voor de Limburgers beperkt tot één jaar. Roda JC eindigde in 2015 als derde, waarna het in de finale van de play-offs afrekende met NAC Breda. Aan het eind van vorig seizoen was Roda JC, als nummer 16 van de Eredivisie, opnieuw veroordeeld tot het spelen van play-offwedstrijden. Almere City FC was daarin over twee wedstrijden de sterkste ploeg, waardoor voor de tweede keer in de clubhistorie de afdaling naar de Eerste Divisie volgde.

Halverwege het seizoen 2018/2019 staat Go Ahead Eagles met 39 punten uit 19 wedstrijden op een tweede plaats in het klassement. Roda JC behaalde deze jaargang tot dusver 31 punten en neemt daarmee de achtste plaats op de ranglijst in. Eerder dit seizoen stonden Go Ahead Eagles en Roda JC in De Adelaarshorst al tegenover elkaar. Op 14 oktober 2018 stond er lange tijd een 0-0 tussenstand op het scorebord. Door twee doelpunten van Paco van Moorsel en een treffer van Thomas Verheydt werd het in de laatste tien minuten van het competitieduel echter alsnog 3-0 voor de Deventenaren.

Kaarten voor de auto-/buscombi naar Kerkrade zijn tot vrijdag 11 januari (12:00 uur) online te koop op www.ga-eagles.nl/online-tickets.

Meer berichten