Foto:

Schaats je eigen uurrecord

  Sport

Deventer - Het is inmiddels voor velen een traditie: de uurwedstrijd van de Deventer IJsclub en Sportbedrijf Deventer waar iedere schaatser zijn of haar eigen uurrecord kan zetten. Dit seizoen vindt het evenement plaats op zaterdagochtend 19 januari van 8.30 tot 9.30 uur.

Schaatsers van alle leeftijden en alle niveaus kunnen inschrijven, zowel DIJC'ers als niet-leden. Het gaat erom zoveel mogelijk rondjes te rijden in een uur. Je gaat dus niet zozeer de strijd aan met de andere rijders, maar met jezelf. Op een leuke en niet-competitieve manier kun je zien wat je duurtempo is en hoeveel progressie je dit seizoen hebt geboekt. Alle schaatsers rijden met een transponder. Gedurende het uur kun je je eigen vorderingen op een groot scherm langs de baan volgen. De uitslag is meteen na afloop van de wedstrijd bekend en wordt gepubliceerd op de website van Mylaps, inclusief alle details zoals de individuele rondetijden. Voor rijders zonder eigen transponder hebben we een aantal leentransponders beschikbaar tegen een borg. Dat aantal is beperkt dus wacht niet te lang met inschrijven.

Inschrijven voor de uurwedstrijd kan tot en met donderdag 17 januari via de website van de Deventer IJsclub: www.deventerijsclub.nl. In het menu vind je daar onder Marathon & Recreatie de webpagina met informatie over het uurrecord en met het online aanmeldingsformulier: https://www.deventerijsclub.nl/pages/317/Uurwedstrijd-19-januari-2019/. Inschrijven kost 5 euro, DIJC-leden kunnen gratis meedoen.

Op 19 januari kunnen deelnemers zich tussen 7.45 en 8.15 uur melden in het Schaatscafé. Daar krijg je ook, indien nodig, je leentransponder. De start vindt plaats om 8.30 uur.

Meer berichten