Foto: jeffrey hurenkamp

Vince Gino Dekker: 'Assist geven even mooi als zelf scoren'

  Sport

Deventer -  Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Vince Gino Dekker. De linkervleugelaanvaller speelde voor de winterstop bij Jong AZ, waar hij onlangs zijn contract liet ontbinden. Bij Go Ahead Eagles tekende Dekker een contract tot het einde van het lopende seizoen met een optie voor nog één jaar.

Met Vince Gino Dekker (roepnaam: Gino) haalt Go Ahead Eagles een klassieke linksbuiten in huis. "Zo word ik wel vaak omschreven, ja", bevestigt de 21-jarige vleugelspeler. "Maar ik ben ook een speler die regelmatig zijn doelpuntjes meepakt. Al vind ik het geven van een assist net zo mooi als zelf scoren."

Hattrick
De uit Ermelo afkomstige Dekker doorliep van 2003 tot 2016 de jeugdopleiding van Ajax, waar hij onder meer samenspeelde met generatiegenoten als Donny van de Beek, Václav Cerný en Matthijs de Ligt. Op 12 augustus 2016 debuteerde hij voor Jong Ajax in het betaalde voetbal tegen Almere City FC (4-1 winst), waarna hij op 26 september 2016 ook voor zijn eerste doelpunten als profvoetballer tekende. Als invaller voor Mateo Cassierra scoorde Dekker in de tweede helft drie keer in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Oss. Enkele weken na zijn hattrick liep Dekker een zware knieblessure op, die hem anderhalf jaar aan de kant hield. "Begin vorig jaar was ik weer fit", geeft de Ermeloër aan. "Gevolg was wel dat ik bij Jong Ajax qua ontwikkeling inmiddels was 'ingehaald' door andere jongens. Daardoor was het moeilijker om mijn kans te pakken, al heb ik vorig seizoen met een aantal invalbeurten nog wel bijgedragen aan het kampioenschap van Jong Ajax in de Eerste Divisie."

Beetje ongeduldig
Afgelopen zomer maakte Dekker de overstap naar AZ, waar hij zich voor de winterstop bij Jong AZ onderscheidde met één doelpunt en vijf assists. Toch koos hij er eind december voor om zijn tot 2020 doorlopende contract bij de Alkmaarders te laten ontbinden.

"Misschien ben ik een beetje ongeduldig, maar ik vond niet dat ik helemaal beloond werd voor de ontwikkeling die ik de afgelopen maanden heb doorgemaakt", verklaart Dekker, die een overstap naar Deventer verkoos boven clubs uit binnen- en buitenland, ook op het hoogste niveau. "Grote vraag was of ik bij die andere clubs veel aan spelen toe zou komen. Het afgelopen half jaar heb ik ervaren dat het zó fijn is om weer wekelijks op het veld te staan. Ik denk dat ik bij Go Ahead Eagles de meest reële kans op speeltijd heb, al besef ik natuurlijk dat ik daar hard voor moet knokken. Daarnaast is Go Ahead Eagles gewoon een fantastische club waar ik voor veel publiek kan voetballen. Regelmatig hoor ik verhalen van enkele Eagles-supporters uit Ermelo en ik weet daardoor hoe ontzettend het voetbal leeft in Deventer."

Meer berichten