Het speciale Kowet Bier Games gatendoek wordt onder vuur genomen door de mannen van SV Terwolde 2. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Het speciale Kowet Bier Games gatendoek wordt onder vuur genomen door de mannen van SV Terwolde 2. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: )

Tweede team van SV Terwolde trapt de Kowet Bier Games af

  Sport

Deventer - De Kowet Games zijn officieel geopend. Het tweede team van SV Terwolde beet het spits af voor wat nu al een nieuwe traditie lijkt te worden aan de Vetkampstraat. Een verslag uit eerste hand.

 Het is vrijdagavond. Het is koud, maar gelukkig wordt er weer gevoetbald in De Adelaarshorst. Maar voor sommigen nog belangrijker: het is de aftrap van de Kowet Bier Games.

Uitverkorene bij de eerste editie van de Kowet Biergames is SV Terwolde 2, een enorm enthousiast team dat de hele winterstop gebruikte als voorbereiding op deze belangrijke avond. Met twintig man sterk staan ze een beetje verkleumd, vanwege de barre fietstocht langs de IJssel, aan de start van de Bier Games. Zichzelf nog opwarmend aan een koel blikje Grolsch Pils fluit de scheidsrechter, tevens gastheer van deze avond, een vrolijk deuntje en zegt met licht zwoele stem: "Let the Kowet Games begin!"

Atje trap en Vatje kop
And off we go. Er wordt gestart met Atje trap, het speciale gatendoek. "Dat valt toch smerig tegen", aldus Jurre Lueks, initiatiefnemer, 90 minuten wissel en deze avond eenmalig aanvoerder. De scheidsrechter meent toch mogelijk enige onderschatting te bespeuren bij Terwolde, maar gelukkig redden de nestors van het team de eer door toch nog een aantal punten te scoren. Na Atje trap volgt het onderdeel Vatje kop. Er is te zien dat hier op geoefend is en dat verschillende ledematen ondertussen wat zijn opgewarmd. Wat een bezieling bij de mannen van SV Terwolde! En een verrassend goede score op dit onderdeel.

Kwisje-dat
Na nog een heerlijk verfrissend Grolsch-biertje door naar Kwisje-dat, het quizonderdeel. Twaalf lastige vragen over de roodgele helden van Go Ahead Eagles en evenzoveel antwoorden. Het komt nu aan op teamgeest, vertrouwen en samenwerken. Door de scheids op voorhand bestempeld als het lastigste moment van de avond vanwege de ruimte voor discussie en mogelijke tweedeling in het kamp van Terwolde 2. Maar wat niet voor mogelijk wordt gehouden, gebeurt toch… Het tweede team van SV Terwolde blijkt een wandelende roodgele encyclopedie in zijn midden te hebben. Iemand had de winterstop inderdaad gebruikt om het recent verschenen historische boek van Go Ahead Eagles uit zijn hoofd te leren. Geen discussie, geen tweedeling en de scheids kan de kaarten op zak houden.

Op naar de volgende Kowet Bier Games met de dames van SV Colmschate! Wil jij dit seizoen ook een keer met je team deelnemen aan de Kowet Bier Games? Kijk op:

www.ga-eagles.nl/biergames

Meer berichten