In maart en april kun je bij DSC Nordic sports in 6 weken tijd kennis maken met rolskiën en cross-skaten in Diepenveen.
In maart en april kun je bij DSC Nordic sports in 6 weken tijd kennis maken met rolskiën en cross-skaten in Diepenveen. (Foto: )

Ook benieuwd naar Nordic Sports?

  Sport

Diepenveen - Hou je van buiten sporten? Wil je zowel conditie opbouwen als genieten van de natuur en ook nog eens iets nieuws proberen? Dan is Nordic Sports echt iets voor jou! In maart en april kun je bij DSC Nordic sports in 6 weken tijd kennis maken met rolskiën en cross-skaten voor maar 7,50 euro. Rolskiën en cross-skaten is eigenlijk 'langlaufen' op wieltjes en kan het hele jaar door buiten beoefend worden.  

Het is een sport waarbij je je hele lichaam gebruikt en daardoor lekker aan je conditie werkt.  Als je de techniek onder de knie hebt kun je op je eigen niveau verder. Gewoon gezellig meerijden op toertochten of flink aan de slag met je conditie als training voor bijvoorbeeld de Vasaloppet of de Elfstedentocht.

Doordat je stokken gebruikt, train je het hele lichaam waardoor je de conditie traint zonder zware belasting voor de gewrichten. Door het 'glijden' op de wielen, train je ook je balans.

Bent u op zoek naar een sport met een evenwichtige belasting van veel spieren en verbeteren van uw conditie, dan moet u Nordic Sports beslist eens proberen. Rolskiën en cross-skaten zijn individueel uit te oefenen, maar veel leuker is om het samen met leden van DSC Nordic sports te doen. De club geeft wekelijks techniek- en conditietrainingen en organiseert maandelijks kortere en langere toeren waarbij leden samen in de wijde omgeving van Deventer afwisselende tochten skaten of rollen. Veel leden staan in de winter op de langlaufski's in de sneeuw of op de schaatsen. De trainingen en toertochten zijn een goede technische en conditionele voorbereiding voor het winterseizoen. 

Maak nu kennis met rolskiën en cross-skaten voor maar 7,50 euro. Het programma bestaat uit 2 á 3 lessen cross-skaten en 2 á 3 lessen rolskiën, inclusief huur van materiaal. We sluiten de reeks af met een kleine toertocht. Zo kunt u laagdrempelig kennismaken met zowel rolskiën als cross-skaten.  

Datum: 6x op zondagmorgen, vanaf 3 maart 2019 t/m 7 april 2019
Tijdstip: 11.00 uur
Locatie: terrein van DSC Nordic Sports in Diepenveen, Schuurmansweg 20A

DSC Nordic Sports organiseert in samenwerking met andere sportverenigingen uit de gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer diverse kennismakingactiviteiten in het programma Fitstars om mensen te enthousiasmeren om verantwoord en samen met anderen te gaan bewegen. 

Voor meer informatie of aanmelden:  www.nordicsports-diepenveen.nl www.fitstars.nl 

Meer berichten