Miranda Wichers: 'Thomas Verheydt is een echte stormram die zich het kaas niet van het brood laat eten. Daar houd ik wel van.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Miranda Wichers: 'Thomas Verheydt is een echte stormram die zich het kaas niet van het brood laat eten. Daar houd ik wel van.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

Miranda Wichers: 'Leeg stoeltje dient als ons biertafeltje'

  Sport

Deventer - De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Miranda Wichers bekijkt elke wedstrijd in De Adelaarshorst vanuit vak 10.

Door: René Greve

Sinds wanneer ben je supporter van Go Ahead Eagles?
In het begin ging ik alleen af en toe kijken in De Adelaarshorst. Maar nadat mijn man en zoon Sander al enkele jaren een seizoenkaart hadden, kocht ik er vier jaar geleden voor mezelf ook eentje. Mijn zoon heeft nu geen tijd meer om wekelijks te gaan, dus ik zit nu naast mijn man. En eigenlijk is er ook een derde stoeltje… Die blijft leeg en dient als 'biertafeltje' voor ons en vrienden daarnaast.

Wat is het mooiste Eagles-moment dat je hebt beleefd?
Het mooiste was de promotie naar de Eredivisie. Ik baal er nog steeds van dat ik er in 2016 niet bij was in Doetinchem. Daarna zijn we naar het stadion gegaan om het te vieren.

Wie waren of zijn je favoriete spelers van Go Ahead Eagles?
Dat waren Bart Vriends en Randy Wolters. Voor mijn vijftigste verjaardag had een vriendin van me een verjaardagsboodschap van hen opgenomen. Dat werd vertoond tijdens het feest. In de huidige selectie is Thomas Verheydt mijn favoriete speler. Dat is een echte stormram die zich het kaas niet van het brood laat eten. Daar houd ik wel van.

Hoe is de sfeer in vak 10?
Ik ben best wel fanatiek met schreeuwen, joelen en fluiten. De sfeer in vak 10 is echt geweldig. We zijn bijna bevriend. Maar de hele sfeer in het stadion is grandioos. We zitten vlak naast de B-side en dat heen-en-weer zingen van het hele stadion geeft mij kippenvel.
 

Meer berichten