roeiploeg in Deventer pilot gig
roeiploeg in Deventer pilot gig (Foto: ron straver)

Nieuwe roeisport in Deventer

  Sport

Deventer - Op zaterdag 30 maart wordt er in de jachthaven aan de Rembrandtkade een introductie georganiseerd voor het roeien in een Cornish Pilot gig. Van 11.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur kunnen geïnteresseerden meedoen aan één van de proefrondjes in de eerste pilot gig van Deventer, de Trinity.

Deze van oorsprong Engelse roeisport wordt steeds meer in Nederland beoefend. Met zes roeiers en een stuurman/vrouw kunnen de boten snelheden bereiken van meer dan 12 kilometer per uur. De slanke, zeegaande boten zijn afgeleid van de originele pilot gigs aan de kust van Cornwall, waar deze boten gebruikt werden om loodsen aan boord van zeilschepen te brengen.

Tijdens het roeien op de IJssel kun je de mooie rivier ook eens vanaf een andere kant zien. Met je team tegen de stroom in vechten geeft je een geweldig gevoel op het water. De eenvoudige techniek van deze vorm van roeien is snel te leren, maar om echt snel te kunnen moet je flink trainen. Na voldoende oefening kun je meedoen aan wedstrijden in Nederland en zelfs daarbuiten, het gigroeien is een internationale klasse. Ervaring met roeien is niet vereist, het is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.

Heb je belangstelling voor het roeien of sturen in de Pilot gig, meld je dan aan bij Ron Straver, 06-15504143 of email ronstraver@hotmail.com. Een wekelijks trainingsmoment wordt vastgesteld in overleg met de deelnemers. De eerste drie proeflessen zijn gratis, daarna is de contributie € 60,- per drie maanden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden