Bart Veldhoen: 'Sfeerteam ADHD maakt zo'n drie à vier grote spandoeken per seizoen die over de lengte van de hele B-side worden gehangen bij de opkomst van de spelers.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Bart Veldhoen: 'Sfeerteam ADHD maakt zo'n drie à vier grote spandoeken per seizoen die over de lengte van de hele B-side worden gehangen bij de opkomst van de spelers.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

'Geslaagde Sfeerteam-acties geven echt een enorme kick'

  Sport

Deventer - Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke medewerkster in de Fanstore tot de behulpzame barmedewerker in het horecapunt op de tribune… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.  Bart Veldhoen (23) is lid van Sfeerteam ADHD.

Door: René Greve

Kun je vertellen waar ADHD precies voor staat?
ADHD is een afkorting van Active DieHards Deventer. Het team is al opgericht in 2003 toen de eerste paal voor het nieuwe stadion werd geslagen in Epse-Noord. Dat stadion kwam er nooit, maar dat moment was wel het begin van het Sfeerteam.
 

Welke mensen vormen allemaal Sfeerteam ADHD?
Sfeerteam ADHD bestaat uit zo'n twintig vrijwilligers, die grotendeels uit Deventer afkomstig zijn. Het is een gemixte groep van tussen de 20 en 50 jaar. De meesten staan op de B-side, maar er is ook een aantal dat de thuiswedstrijden bekijkt vanuit vak 19 op de Leo Halle tribune. We hebben ook een eigen ruimte bij het stadion voor opslag.
 

Waar houdt Sfeerteam ADHD zich zoal mee bezig?
We maken zo'n drie à vier grote spandoeken per seizoen die over de lengte van de hele B-side worden gehangen bij de opkomst van de spelers. Daarnaast regelen we soms vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd. In overleg met de club wordt dat dan gedaan door een professioneel vuurwerkbedrijf. Ook bij uitwedstrijden maken we regelmatig een mooi spandoek. Ons doel is om de sfeer te verhogen en het team op een positieve manier te supporten. Tot slot organiseren we regelmatig iets bij de Wilhelminabrug, zoals bijvoorbeeld met vlaggen of vuurwerk.

Waar halen de vrijwilligers van ADHD hun voldoening uit?
Dat een ontwerp dat we met z'n allen maken tot zo'n mooi resultaat leidt, geeft wel een enorme kick. We zien dat pas na afloop van de wedstrijd, maar de vele positieve reacties geven heel veel voldoening.

Wil je namens Sfeerteam ADHD nog iets kwijt?
Onze sfeeracties worden gefinancierd door onze donateurs. Voor € 20,- per seizoen ben je al donateur en krijg je jaarlijks een unieke donateurssjaal! Aanmelden kan op www.sfeerteamadhd.nl.

Meer berichten