Go Ahead Eagles O15 strijdt met FC Groningen O15 om het kampioenschap van de Tweede Divisie D. (Foto: Dennis Bresser)
Go Ahead Eagles O15 strijdt met FC Groningen O15 om het kampioenschap van de Tweede Divisie D. (Foto: Dennis Bresser) (Foto: )

Weken van de waarheid voor jeugdteams

  Sport

DEVENTER - In de strijd om de nacompetitie te ontlopen, pakten de twee oudste jeugdteams van Go Ahead Eagles afgelopen zaterdag belangrijke punten in de Eerste Divisie-laag. Onder-19 won in Rotterdam met 3-6 van hekkensluiter Alexandria '66, terwijl Onder-17 in Flevoland koploper Almere City FC O17 op een gelijkspel hield: 0-0. Onder-15 maakte als koploper van de Tweede Divisie D geen misstap in Groningen: 1-6 tegen GVAV-Rapiditas O15. Alleen Onder-13 verloor in de Eerste Divisie-hoog met 1-0 bij SC Cambuur O13.

Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg, breken voor de vier jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding de weken van de waarheid aan. Voor Go Ahead Eagles Onder-19 en Go Ahead Eagles Onder-17 wordt het een spannende periode. Directe degradatie uit de Eerste Divisie-laag is voor beide teams definitief van de baan, maar het spelen van de nacompetitie is nog niet uitgesloten. Zowel Onder-19 als Onder-17 neemt momenteel de zesde plaats in, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie zou betekenen. De verschillen op de ranglijst zijn echter minimaal, waardoor elk behaald punt een wereld van verschil kan maken.

Titelrace Tweede Divisie D
Go Ahead Eagles Onder-15 is hard op weg richting het kampioenschap van de Tweede Divisie D. Het team van O15-trainer Tristan Berghuis is koploper met een voorsprong van drie punten op FC Groningen Onder-15. Bovendien hebben de Deventenaren een aanmerkelijk beter doelsaldo dan de noorderlingen (+118 om +94). Aanstaande zaterdag treedt Go Ahead Eagles Onder-15 op sportpark De Muggert aan tegen FC Emmen O15, dat op een derde plaats staat met een achterstand van vijf punten op de koppositie.

Voor Go Ahead Eagles Onder-13 staat er de laatste twee wedstrijden weinig meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel. Het team van O13-trainer Jip Ellenbroek bezet de vijfde plaats in de Eerste Divisie-hoog en hoeft voor degradatie niet meer te vrezen, waardoor de Eerste Divisie-hoog ook volgend seizoen het podium is waarop de jongste Eagles-jeugd zal acteren.

Meer berichten