Wesley Karsenberg: 'In de periode als steward heb ik al veel vrienden gemaakt. Stewards helpen elkaar ook altijd.'
Wesley Karsenberg: 'In de periode als steward heb ik al veel vrienden gemaakt. Stewards helpen elkaar ook altijd.' (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

Steward Wesley Karsenberg: 'Mooi om respect van supporters te krijgen'

  Sport

DEVENTER -  Onmisbaar zijn ze voor Go Ahead Eagles. De stewards van de club die zorgen dat voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen wordt geleid in en rondom De Adelaarshorst. Zelfs bij uitwedstrijden zijn ze present. Ze houden zich onder meer bezig met hospitality (gastvrijheid) en veiligheid. De afgelopen periode mocht Go Ahead Eagles vijf nieuwe stewards verwelkomen, waaronder de 24-jarige Wesley Karsenberg.

Hoe ben je steward geworden?
Via de buurvrouw van een oud-collega die in Deventer woont. Zij is al dertig jaar steward van Go Ahead Eagles. Op advies van haar ben ik drie keer mee geweest naar De Adelaarshorst om te kijken of het iets voor me was.
 

Heb je een clubverleden?
Nee, maar ik ben wel een echte voetballiefhebber. Mijn opa nam me al mee naar Ajax toen ik twaalf jaar was en die club volg ik nog steeds op de voet. Dat mag ik toch wel zeggen als steward van Go Ahead Eagles? Maar langzamerhand komen de Eagles ook in mijn hart, hoor!

Hoe zijn je eerste ervaringen?
Ik stond eerst op de hoofdtribune, want zo beginnen alle stewards. Maar daar vond ik het allemaal wel erg rustig en netjes. Daarna heb ik ook nog op de IJsseltribune gestaan. Ik ben erg blij dat Berry (Stokkink, stewardcoördinator, red.) mij heeft toegezegd dat ik het komende seizoen bij de B-Side mag staan. Daar gebeurt van alles en is het allemaal wat rauwer en ruiger. Daar houd ik wel van.

Waar haal je voldoening uit?
Het mooie is dat je veel respect van de supporters krijgt. We zijn er namelijk voor hun veiligheid. En als je dat zegt, accepteren ze dat ook vaak wel. Als steward doe je het ook samen. Je moet gezamenlijk zorgen dat de rust weerkeert. In de periode als steward heb ik ook al veel vrienden gemaakt. Dat is tekenend voor mijn levenswijsheid: 'Echte vrienden zie je niet, want die staan altijd achter je!' Stewards helpen elkaar ook altijd.

Wil jij ook steward worden bij de mooiste voetbalclub van Nederland? Meld je dan aan bij het stewardteam door een e-mail te sturen naar info@ga-eagles.nl.

Meer berichten