Foto: Erik Pasman

Donny van Iperen: 'Nú is het moment om me te laten zien'

  Sport

Een kwartier voor tijd gewisseld worden en er toch weer drie minuten inkomen. Het overkwam centrale verdediger Donny van Iperen vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Anorthosis Famagusta uit Cyprus (1-1). "Het is nu het moment in de voorbereiding om me te laten zien," zei Van Iperen direct na afloop van het oefenduel in Terwolde. "Want hoewel ik een week eerder één helft aanvoerder was tegen Excelsior, heb ik mijn plek nog niet veroverd."

Door René Greve

DEVENTER - "Een sterke tegenstander", oordeelt Van Iperen over de Cypriotische opponent. "Ze hebben niet voor niets vorig jaar nog Europees gespeeld. Het ging er soms heftig aan toe, maar dit zijn wel leuke potjes, hoor. En de tegenstanders worden steeds sterker. Dat is ook wel leuk." Met nog een kwartier te spelen volgde een zevenvoudige wissel. Joran Swart kwam voor Van Iperen in het veld, maar nadat Sam Beukema in de slotfase uitviel mocht Van Iperen de laatste minuten volmaken.

Knusse indruk
Donny van Iperen (24), die in de verdediging zowel links als rechts centraal uit de voeten kan, stroomde in de voorbereiding iets later in. Na drie seizoenen Telstar probeerde de Noord-Hollander in eerste instantie een contract af te dwingen bij Hobro IK in Denemarken. "Maar zij kozen ervoor een Zweedse jeugdinternational te huren. En toen kwam Go Ahead Eagles. Voor mij is het prettig dat er veel nieuwelingen in de groep zitten. Als er al gelijk vanaf het begin een hele hechte, vaste groep zou zijn, is het lastiger om aansluiting te vinden. Ik voel me heel erg op mijn gemak in Deventer. Nu nog een eigen woonruimte, maar daar is de club druk mee bezig."

Hoe zou de Noord-Hollander zichzelf als voetballer typeren? "Groot, fysiek sterk, kopsterk, een centrale verdediger die heel hard werkt en het van zijn mentaliteit moet hebben", somt Van Iperen op. "En ook Deventer kende ik als stad al een beetje, aangezien mijn zus op Saxion Hogeschool heeft gestudeerd. Als 8-jarige jongen heb ik daarom wel eens een wedstrijd van Go Ahead Eagles bezocht in De Adelaarshorst. Deventer zelf maakt een heel knusse indruk op me. Open, warme en gezellige mensen. En niet te vergeten: fanatieke supporters."

De beuk erin
Over dat laatste kan hij meepraten, want ook als speler van Telstar, waarvoor hij op 8 augustus 2016 in het betaalde voetbal debuteerde, was Van Iperen een aantal keer op bezoek in De Adelaarshorst. "Ook in die wedstrijden was het publiek geweldig. Op het veld merkte ik gelijk hoe erg het voetbal leeft in Deventer. Hard werken en de beuk erin gooien typeert mij wel als voetballer, dus ik denk dat ik wel bij Go Ahead Eagles pas."

Meer berichten