De Go Ahead Eagles OldStars hebben in het verleden al eens gevoetbald in het Olympisch Stadion en in de stadions van ADO Den Haag en Heracles Almelo. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
De Go Ahead Eagles OldStars hebben in het verleden al eens gevoetbald in het Olympisch Stadion en in de stadions van ADO Den Haag en Heracles Almelo. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

Nieuwe aanwinsten gezocht voor Go Ahead Eagles OldStars

  Sport

DEVENTER - Hessel Pothaar is coördinator van de Go Ahead Eagles OldStars. Dit voetbalteam van de maatschappelijke tak van Go Ahead Eagles, waar ouderen op een gezellige manier een balletje trappen, zoekt versterkingen voor komend seizoen.

Door Wesley de Bree

Pothaar zelf is al jaren betrokken bij de Go Ahead Eagles OldStars. "In oktober 2015 zijn we begonnen en we gaan het vijfde seizoen in." Wat doen de Go Ahead Eagles OldStars? "Gewoon lekker voetballen met z'n allen", vertelt hij enthousiast. Alle voetballiefhebbers van 60 jaar en ouder kunnen zich aanmelden. "Momenteel hebben we ongeveer tien leden; negen mannen en één vrouw. We kunnen vers bloed goed gebruiken. Het is een ideale vrijetijdsbesteding. We trainen iedere vrijdagochtend of -middag met een groepje mensen, zonder of met voetbalverleden, op het veld naast De Adelaarshorst. Mensen denken wel eens dat de Go Ahead Eagles OldStars alleen maar oud-profs zijn, maar dat is niet zo. Sommigen hebben nog nooit gevoetbald. Wel of niet gevoetbald, dat maakt niets uit. Het gaat ons niet alleen om het voetbal, maar ook om alles eromheen. We komen voor de training bij elkaar om een kopje koffie te drinken en gezellig te kletsen. Het is een gezellig samenzijn, ook na de training."

Bij de Go Ahead Eagles OldStars is alles vrijwillig. "Als de training om 14:30 uur begint, komt een aantal om 13:30 uur om wat te drinken. Maar als je pas om 14:15 uur wilt aansluiten, is dat ook geen probleem. Niets is verplicht."

Vervolgens start de training. "Dat begint altijd met een warming-up, zodat we de spieren even los schudden. Tijdens de training gebruiken we kleine goaltjes en er zijn bepaalde regels. Zo mag je niet rennen, je mag elkaar niet aanraken en slidings zijn verboden."

Er worden ook regelmatig wedstrijden gespeeld tegen andere leeftijdsgenoten. "We doen mee met KNVB-toernooien en toernooien in de regio. Zo hebben we al eens gevoetbald in het Olympisch Stadion en in stadions van ADO Den Haag, Heracles Almelo en spelen we bij verschillende amateurverenigingen. Gezamenlijk gaan we naar die wedstrijden toe." Hoe zou Pothaar de Go Ahead Eagles OldStars beschrijven? "Als een sociaal, sportief samenzijn met leeftijdsgenoten."

De Go Ahead Eagles OldStars spelen volgens het principe van walking football. Bij walking football wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 42 x 21 meter. Geïnteresseerd in de Go Ahead Eagles OldStars? Ga dan naar https://www.ga-eagles.nl/oldstars/ of neem contact op met Hessel Pothaar (telefoonnummer: 06-47774088). Het nieuwe seizoen begint op vrijdag 6 september.

 

 

Meer berichten