Maecky Ngombo toont vol trots, in De Adelaarshorst, het rood-gele shirt van zijn nieuwe werkgever. (Foto: Dennis Bresser)
Maecky Ngombo toont vol trots, in De Adelaarshorst, het rood-gele shirt van zijn nieuwe werkgever. (Foto: Dennis Bresser) (Foto: )

Trotse nieuwelingen aan de Vetkampstraat

  Sport

Deventer - In de perszaal van Go Ahead Eagles werden vorige week twee handtekeningen op papier gezet, die van Maecky Ngombo (24) en Elso Brito (25). Zij tekenden voor één jaar in De Adelaarshorst. Het tweetal draagt het komend jaar met trots het rood-geel.

Met Ngombo voegde Go Ahead Eagles een derde spits aan de selectie toe. Hij doorliep de jeugdopleiding van Standard Luik, maar debuteerde 50 kilometer en één landsgrens verderop in het betaald voetbal, bij Roda JC. Daar scoorde de 1 meter 91-lange Ngombo in zijn debuutseizoen onder meer tegen Feyenoord en Ajax, waarna Fortuna Düsseldorf hem kocht. Na avonturen bij Milton Keynes Dons, opnieuw Roda JC en Ascoli, vervolgt hij nu zijn carrière aan de Vetkampstraat.

"Ik ben heel blij hier te zijn", zegt de nieuwe spits van Go Ahead Eagles. "De eerste indrukken van de club zijn heel erg goed, net als van de groep jongens en van de staf."

Gevraagd naar zijn kwaliteiten, laat Ngombo vooral zijn bescheidenheid spreken. "Ik denk dat het aan anderen is daarover te oordelen", spreekt hij. "En aan mij om het te laten zien, in plaats van erover te praten. Daarnaast hoop ik bij Go Ahead Eagles ook een betere speler te worden, met de hulp van mijn teamgenoten en de staf."

Elso Brito werd vorige week ook toegevoegd aan de selectie van Go Ahead Eagles. De linksback speelde tot afgelopen winterstop voor Telstar. "Ik heb twee jaar met heel veel plezier gespeeld bij Telstar. Alles gespeeld, mooie resultaten behaald met het team. Ik had alleen het gevoel klaar te zijn voor een nieuwe stap." Die volgende stap bleek dus De Adelaarshorst. "Toen Go Ahead Eagles contact opnam, was ik meteen enthousiast. Telkens als ik hier in De Adelaarshorst speelde dacht ik echt: 'Best wel wauw.'" Die Adelaarshorst vormt het komend jaar dus de thuisbasis van Ngombo en Brito. De nieuwe linkervleugelverdediger van Go Ahead Eagles is ambitieus: "Mijn ambities passen goed bij die van Go Ahead Eagles: meestrijden om de Play-Offs. Er staat een mooie groep met goede spelers."

Meer berichten