Een jongensdroom komt uit voor de mannen van SC Wesepe: scoren en winnen in De Adelaarshorst!
Een jongensdroom komt uit voor de mannen van SC Wesepe: scoren en winnen in De Adelaarshorst! (Foto: )

Jongensdromen gerealiseerd op heilig gras

  Sport

Deventer - Zaterdag 31 augustus 2019 was de dag der dagen, het moment der momenten voor de spelers van Bloemendaal en SC Wesepe. Beide teams zijn nagenoeg gelijk bovenaan geëindigd bij de Kowet Games en als hoofdprijs stonden ze lijnrecht tegenover elkaar in De Adelaarshorst om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar werd van de Kowet Games.

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en het veld ligt er pico bello bij. Om 14:30 uur is er met beide teams afgesproken op het supportersplein. Net als op de vrijdagavonden is Ge Westerveld de gastheer en heet hij de finalisten van harte welkom om vervolgens snel het stadion in te gaan en de kleedkamers op te zoeken. Bloemendaal is uitgeloot om plaats te nemen in de kleedkamer van Go Ahead Eagles, dus Wesepe neemt plaats in de kleedkamer van de bezoekende partij. Na omgekleed te zijn, wordt de magische mat betreden. De grote mannen van Bloemendaal keren zichtbaar weer even terug naar hun kindertijd toen ze van een voetbalcarrière à la Cees van Kooten droomden. De jongens van Wesepe mogen nog altijd dromen van zo'n carrière, maar gedurende de wedstrijd bleek het er zichtbaar niet in te zitten.

We'll be coming
Na een korte warming-up - het was immers minimaal 30 graden in de schaduw - schalmt het We'll be Coming en de opstellingen uit de speakers in het stadion en staat de wedstrijd op het punt van beginnen.
Na een remise en 56 afsluitende penalty's waren de grasmatmeesters zichtbaar opgelucht dat het klaar was. De schade viel gelukkig reuze mee. De kleedkamer werd weer opgezocht voor een lekkere verfrissende douche en badderbeurt in het geval van Bloemendaal.

Ondertussen had de organisatie de picknickbanken van de Supportersvereniging al bij elkaar geschoven en voor de nodige versnaperingen gezorgd. Onder dit genot werd de wedstrijd nog eens grondig geanalyseerd. Handsballen, slidings en overtredingen werden in twijfel getrokken, waarna het te snel alweer tijd was om het supportersplein te verlaten en richting Tour de Terras te trekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden