Elmo Lieftink werd geboren in Deventer en staat sinds dit seizoen onder contract bij Go Ahead Eagles: 'Ik kreeg al snel een goed gevoel bij de club.' (Foto: Erik Pasman)
Elmo Lieftink werd geboren in Deventer en staat sinds dit seizoen onder contract bij Go Ahead Eagles: 'Ik kreeg al snel een goed gevoel bij de club.' (Foto: Erik Pasman) (Foto: )

Elmo Lieftink: 'Het publiek kan echt een enorme boost geven'

  Sport

Deventer - Elmo Lieftink werd geboren in Deventer en speelt dit seizoen voor het eerst voor Go Ahead Eagles. Vanaf de tribune wordt Lieftink tegenwoordig tweewekelijks extra hartstochtelijk gesteund vanaf de B-side, want al sinds jaar en dag zijn Lieftinks broers supporter van Go Ahead Eagles. Aan de hand van drie vragen stelt Lieftink zich voor.

Door: Bas Gotink

Waar heb je gevoetbald, voordat je bij Go Ahead Eagles kwam?
"Mijn voetbalcarrière is begonnen bij DVV Davo, hier in Deventer. Ik weet nog goed dat er een oefenwedstrijd tegen een 'testteam' van Vitesse werd georganiseerd waar ik eigenlijk nog helemaal niet aan mee mocht doen; ik was nog te jong. Echter hadden ze nog een mannetje nodig bij Davo, waardoor ik toch mijn opwachting mocht maken. In die wedstrijd werd ik ineens gescout door Vitesse, al hadden ze destijds nog geen teams in mijn leeftijdscategorie.

Hierdoor moest ik nog voetballen bij Davo, maar kon ik al wel elke week meetrainen bij Vitesse. Even later was ik oud genoeg om dan eindelijk bij Vitesse te mogen voetballen, waarna ik de hele jeugd heb doorlopen in Arnhem. Ondanks dat het een hele leuke tijd was, kon ik niet uitkijken naar speelminuten in het eerste. Mijn debuut in het betaalde voetbal heb ik dan ook gemaakt bij Willem II, waar ik twee jaar lang een toptijd heb gehad. Ik zat lekker in mijn vel en was vaak basisspeler. Het laatste jaar was vervelend, ik kwam weinig aan spelen toe, en het was tijd om verder te kijken."

Waarom de overstap naar Go Ahead Eagles?
"Omdat ik al redelijk snel een goed gevoel kreeg bij Go Ahead Eagles. Dat is ten eerste natuurlijk het vertrouwde gevoel. Ik ben geboren in Deventer, mijn familie is supporter en ik heb hier vroeger ook vaak genoeg gezeten. Daarnaast hebben de gesprekken met Paul Bosvelt me ook overtuigd, en ik kwam dan ook snel met het 'ja-woord'.

De eerste indruk bevestigt eigenlijk mijn goede gevoel dat ik van tevoren al had. Het is een warme club, met een goede en vooral leuke spelersgroep. Er zijn veel jonge jongens die allemaal veel willen leren en die makkelijk dingen oppakken. Dat is erg fijn om mee te werken."

Hoe is het om in De Adelaarshorst te voetballen?
"Voordat ik hier kwam voetballen, had ik natuurlijk al een goed beeld van het stadion. De Adelaarshorst is een fantastisch, Engels, stadion. Het is altijd heerlijk om een thuiswedstrijd te spelen, het publiek kan je echt een enorme boost geven op het veld. Al moet ik wel zeggen dat ik uitwedstrijden stiekem ook erg leuk vind. Uitgefloten worden door supporters van de tegenstander kan ook iets in me losmaken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden