Adrian Edqvist voelde zich direct thuis bij Go Ahead Eagles. 'De eerste week dat ik meetrainde voelde ik meteen een goede connectie met de groep, de coaches en de supporters.' (Foto: Erik Pasman)
Adrian Edqvist voelde zich direct thuis bij Go Ahead Eagles. 'De eerste week dat ik meetrainde voelde ik meteen een goede connectie met de groep, de coaches en de supporters.' (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Adrian Edqvist: 'Mijn jeugdjaren waren best avontuurlijk'

  Sport

DEVENTER - Adrian Edqvist scoorde vrijdagavond tegen FC Dordrecht zijn eerste doelpunt in competitieverband namens Go Ahead Eagles. De twintigjarige Zweedse buitenspeler maakte in de zomer de overstap van zijn geboorteland naar Deventer. Hoog tijd om de doelpuntenmaker van afgelopen vrijdag eens wat beter te leren kennen.

Door: Bas Gotink

Je hebt de afgelopen jaren niet alleen in Zweden gewoond, toch?
"Mede door mijn ouders heb ik hele avontuurlijke jeugdjaren gehad. Op jonge leeftijd besloten zij namelijk naar Spanje te gaan. Aanvankelijk was het plan om daar een jaar te blijven, maar het beviel zo goed dat we er nog een paar jaar aan vast plakten. Ik speelde daar bij een provinciale club waar een aantal profclubs interesse in me toonde, waaronder Málaga. Helaas besloten mijn ouders op dat moment terug te gaan naar Zweden, waar ik bij verschillende clubs actief ben geweest.

Ook heb ik nog een kort Engels avontuur beleefd, toen ik bij Stoke City mocht meetrainen. Helaas was mijn langlopende contract een obstakel voor Stoke, waardoor een overstap niet doorging. Afgelopen zomer kwam er een nieuw hoofdstuk in mijn avontuur, toen Go Ahead Eagles aanklopte!"

Waarom die keuze?
"Toen mijn zaakwaarnemer met Go Ahead Eagles kwam, wist ik al snel dat ik deze stap wilde zetten. De eerste week dat ik mee trainde, voelde ik meteen een goede connectie met de groep, de coaches en de supporters. Het klopte gewoon. Ik had al eens in mooie stadions gespeeld, maar de sfeer in De Adelaarshorst is toch wel heel speciaal. Dat is voor mij nieuw, dat een stadion uitverkocht is en de supporters blijven zingen. Heerlijk om erin te spelen."
 

Is dat een grote cultuuromslag voor je geweest?
"Natuurlijk is het wennen als je van Zweden naar Nederland verhuist, het zijn wel verschillende culturen. Niet dat ik de Zweedse cultuur wil afvallen, maar Nederlanders zijn over het algemeen heel vriendelijk en praten ontzettend veel. Ook zijn ze, vooral in Deventer, heel direct. Daar houd ik wel van! Sinds ik hier woon heb ik ook Nederlandse taalles, wat veel moeilijker is dan ik had verwacht."

Je bent ook een groot muziekliefhebber.
"Hoewel ik zelf van allerlei soorten muziek houd, heb ik van mijn vader de 'old-rock muziek' meegekregen. Hij is zelf muzikant en speelt in een band als zanger en gitarist. Natuurlijk heeft hij mij het één en ander kunnen leren op de gitaar en ik oefen er soms nog steeds op, maar zo goed als hij zal ik niet worden. Ondanks die opvoeding kan ik ook genieten van hardstyle en rapmuziek, zoals dat bij mijn generatie een beetje hoort."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden