Dolf Boterman zet zich al jaren in voor Go Ahead Eagles, waar hij zich als tuinier bezighoudt met al het 'groen'. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Dolf Boterman zet zich al jaren in voor Go Ahead Eagles, waar hij zich als tuinier bezighoudt met al het 'groen'. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

Dolf Boterman (72): 'Je kunt niet geloven wat je allemaal vindt'

  Sport

Deventer - Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Ook dit seizoen stellen we weer van die echte Eagles voor. Deze keer is het de beurt aan Dolf Boterman (72), die als tuinier op vrijwillige basis verbonden is aan de club.

Dolf, waar kunnen supporters je van kennen?
"Doordeweeks ben ik altijd bezig in en rond het stadion. Daar ben ik in 2013 na de promotie mee begonnen. De huldiging vond plaats op het veld en het was natuurlijk één groot feest! Alleen bracht het ook veel rommel met zich mee en ik wilde graag meehelpen om dat op te ruimen. Ik heb toen direct tegen mijn vrouw gezegd: maandag ga ik naar de club toe en meehelpen om alle rotzooi op te ruimen. Sindsdien ben ik blijven hangen en houd ik me bezig met al het 'groen' bij Go Ahead Eagles."

Welke werkzaamheden verricht je voor Team Facilitair?
"Dat verschilt enorm. Zo ben ik de afgelopen periode samen met twee anderen bezig geweest om te tuinieren bij het trainingsveld aan de Brinkgreverweg. Daar moest nodig weer eens gesnoeid worden, maar over een paar weken zien mijn werkzaamheden er weer heel anders uit!

Na wedstrijden maak ik ook altijd de IJsseltribune schoon en je kunt bijna niet geloven wat je dan allemaal terugvindt. De afgelopen jaren heb ik verschillende portemonnees, seizoenkaarten en rijbewijzen gevonden. Maar we doen het met een heel team. Mensen beseffen vaak niet eens hoeveel werk het allemaal is om bijvoorbeeld alles na een wedstrijd weer mooi schoon te krijgen. Gelukkig maken vele handen licht werk."

Ben je naast vrijwilliger ook supporter?
"Al meer dan zestig jaar kom ik bij Go Ahead Eagles. Zestig jaar! Sinds mijn achtste ben ik al bij Go Ahead Eagles te vinden en ik heb er zelfs nog gevoetbald toen de club nog een amateurtak had. Tegenwoordig zit ik op de IJsseltribune, vak 12. Samen met familieleden, waaronder mijn zus van 82, zitten we al jaren in hetzelfde vak. De mensen om ons heen zitten ook al jaren op dezelfde plek."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden