Het kampioensteam van Go Ahead Eagles Onder-15. In elf wedstrijden pakte de ploeg van Tristan Berghuis maar liefst 31 van de 33 mogelijke punten. (Foto: Carlo Bruil)
Het kampioensteam van Go Ahead Eagles Onder-15. In elf wedstrijden pakte de ploeg van Tristan Berghuis maar liefst 31 van de 33 mogelijke punten. (Foto: Carlo Bruil) (Foto: Carlo Bruil)

Team Onder-15 kampioen van de Eerste Divisie-laag

  Sport

Deventer - Go Ahead Eagles Onder-15 heeft zaterdag het kampioenschap in de Eerste Divisie-laag weten te bemachtigen. Anderhalve week geleden verzekerde Onder-15 zich al van promotie en het kampioenschap was een kwestie van tijd. In de kampioenswedstrijd werd Quick Boys O15, de enige club waartegen Onder-15 eerder punten verspeelde, met 3-2 verslagen door de ploeg van Tristan Berghuis.

Door: Wesley de Bree

Onder-15 kwam op het eigen sportcomplex in Twello in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lucas Hulsbergen. Tien minuten na rust lukte het Ibrahima Kouyate om de Quick Boys-doelman voor de tweede keer te passeren en konden de party poppers al uit de kantine worden gehaald.

Toch werd het nog even spannend toen een speler van Go Ahead Eagles Onder-15 zijn tweede gele kaart kreeg en mocht vertrekken, want niet veel later moest het team van Berghuis twee doelpunten incasseren.

Het kampioensfeest leek uitgesteld te moeten worden, totdat Kouyate zijn ploeg in de slotfase alsnog de overwinning en het daarbij behorende kampioenschap bezorgde. De vreugde daarna was enorm.

Dromen
"Van zo'n ontknoping kan je alleen maar dromen", vertelde Berghuis later. "Na de rode kaart heb ik nog wat nieuwe jongens het veld ingebracht om voor wat meer frisheid te zorgen. Iedereen kwam aan spelen toe en dat is alleen maar mooi. Nog mooier is natuurlijk dat het doelpunt in de allerlaatste minuut viel. Dit kampioenschap hebben we echt met z'n allen behaald." Een prestatie van formaat van Go Ahead Eagles Onder-15 dat, nota bene als promovendus, opnieuw promoveert en ook direct kampioen is geworden in de Eerste Divisie-laag. In elf wedstrijden verspeelden de talenten van Berghuis slechts één keer punten; op bezoek bij Quick Boys kwam Go Ahead Eagles Onder-15 in de heenronde niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Verzorgd voetballen
"Dit kampioenschap is verdiend", vervolgt Berghuis. "We hebben een paar geweldige wedstrijden gespeeld en hebben echt indruk gemaakt in deze competitie. We hebben vrijwel iedere wedstrijd gevoetbald zoals we willen. Wat ik daarmee bedoel? Wij willen verzorgd voetballen, als we balverlies hebben de tegenstander agressief onder druk zetten en vanuit daar verder voetballen en tot doelpunten komen. Dat is gelukt dit seizoen en daardoor kunnen individuen uitblinken. Daar gaat het ook om in een jeugdopleiding: dat jongens zich ontwikkelen. Natuurlijk hebben we wat wedstrijden gespeeld waarin we het lastig hadden, maar we zijn nooit door de ondergrens gezakt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden