Michel Boerebach (links) nam vrijdagavond na 25 trouwe dienstjaren afscheid bij Go Ahead Eagles. (Foto: Henny Meyerink)
Michel Boerebach (links) nam vrijdagavond na 25 trouwe dienstjaren afscheid bij Go Ahead Eagles. (Foto: Henny Meyerink) (Foto: )

Michel Boerebach: 'Deze club zit diep in mijn hart'

  Sport

Deventer -Een generatie lang verrichtte Michel Boerebach (56) allerhande werkzaamheden voor Go Ahead Eagles. Eerst als speler, daarna als assistent-trainer en de afgelopen jaren als scout. Na 25 trouwe dienstjaren nam Boerebach, die nog wel actief blijft op freelance-basis, vorige week afscheid bij Go Ahead Eagles.

"De club heeft veel voor mij betekend. Niet alleen als speler, maar ook als assistent-trainer voelde Go Ahead Eagles aan als een warme familie. Het is een fantastische club, Go Ahead Eagles zit diep in mijn hart en dat zal altijd zo blijven. Ook in de zware periode na het overlijden van mijn zoons Lesley en Sven heeft Go Ahead Eagles mij geholpen. De club gaf me structuur in die periode, is achter me blijven staan en daar blijf ik Go Ahead Eagles altijd dankbaar voor. Veel Eagles hebben mij toen geholpen en ik zou mensen tekort doen om nu namen te noemen.

Ik heb veel meegemaakt bij Go Ahead Eagles, waaronder een hoop hoogtepunten. Zo ben ik hier mijn carrière begonnen, en toen ik een jaar of twintig was werden we een keertje tiende in de Eredivisie. Dat staat me nog goed bij.

Als assistent waren de hoogtepunten de promoties naar de Eredivisie. Vooral de promotie in 2013 was erg speciaal; na 17 jaar keerden we terug en dat vergeet ik nooit meer. We gingen met een bus door de stad, het was mooi weer, iedereen was blij… Een prachtige dag.

Ik heb met veel spelers mogen werken. Mijn beste medespeler? Dat was René Eijkelkamp. Rene was een aparte speler; qua stijl zag het er niet uit en toch was hij niet van de bal te krijgen. Een echte Go Ahead Eagles-spits, ondanks dat hij veel als linksbuiten stond.

Als assistent-trainer heb ik Quincy Promes nog meegemaakt, het ligt voor de hand om hem te benoemen als beste speler waarmee ik ooit gewerkt heb. Maar het was ook fijn om met spelers als Sander Duits en Marnix Kolder te werken. Niet te vergelijken met Promes, maar wel een geweldige mentaliteit. Duits was bovendien puur tweebenig, dat zie je ook niet vaak. Jammer dat hij ook altijd goed was voor tien gele kaarten, haha."

Meer berichten