Maël Corboz speelt sinds dit seizoen in De Adelaarshorst en is niet meer weg te denken uit de basisformatie van Jack de Gier. 'Het is echt top om in Deventer te wonen.' (Foto: Erik Pasman)
Maël Corboz speelt sinds dit seizoen in De Adelaarshorst en is niet meer weg te denken uit de basisformatie van Jack de Gier. 'Het is echt top om in Deventer te wonen.' (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Maël Corboz: 'Boeken lezen is één van mijn grootste hobby's'

  Sport

Deventer - Met de wedstrijd Go Ahead Eagles - Almere City FC begon ook voor Maël Corboz zondagmiddag officieel de tweede seizoenshelft. De Amerikaan maakte afgelopen zomer de overstap naar Deventer, waar hij zich thuis voelt.  In een openhartig interview vertelt Corboz over de taallessen die hij volgt, zijn liefde voor lezen en de MaElmo-connectie.

Door: Bas Gotink

Maël, hoe is het om in Deventer te wonen?
"Het is echt top om in Deventer te wonen. Het is niet al te groot, maar toch leeft de binnenstad en zijn er altijd veel mensen op straat. De sfeer in de stad spreekt mij aan en datzelfde geldt voor de sfeer binnen de club. Go Ahead Eagles heeft dezelfde identiteit als de mensen die in de stad wonen en dat is heel mooi en zeldzaam. Het is volks, maar mensen zijn erg vriendelijk en ik voelde me meteen thuis."

Versta je al een beetje Nederlands?
"Samen met Adrian, Antoine en Nicolas (Edqvist, Rabillard en Abdat, red.) volg ik Nederlandse les en dat is nog best lastig! Hoewel het voor mij redelijk makkelijk valt te begrijpen als mensen Nederlands praten. Dit komt door mijn tijd in Duitsland, waar de taal enigszins op Nederlands lijkt.

Nederlands spreken is vooral erg lastig; de intonatie én de uitspraak. De 'G' is op zichzelf al een moeilijke klank in het Nederlands en als die ook nog door een 'R' wordt gevolgd en later in de zin staat ergens nog een 'CH', dan wordt het een heel moeilijk verhaal voor mij. Maar ik kom er wel!"

Wellicht kan je binnenkort wel een Nederlands boek lezen. Je schijnt een boekenwurm te zijn.
"Klopt, ik vind het heerlijk om boeken te lezen, dat is één van mijn grootste hobby's. Of dat nou biografieën zijn van politici of atleten, of een klassiek fictieverhaal uit de oude doos, ik lees het allemaal. Mede daardoor heb ik onlangs mijn acteertalent laten zien voor het project 'Scoor een boek'. Het is een project om kinderen meer aan het lezen te krijgen, waarvoor ik laatst een video moest opnemen om de kinderen te motiveren. Ik hoop dat dat gelukt is, mijn acteertalenten zijn namelijk niet om over naar huis te schrijven…"

Tot slot: op het veld heb je een prima klik met Elmo Lieftink. Hij scoorde al meermaals door een assist van jou.
"Vanaf het begin klikte het al met Elmo, zowel binnen als buiten het veld. We begrepen elkaar op trainingen en dat heeft zich uitbetaald in wedstrijden, aangezien Elmo al drie kopdoelpunten heeft gemaakt na mijn assist. Het is een hele aardige gast met een goed gevoel voor humor. Daardoor klikken we heel goed en dat is een heel belangrijk aspect om goed met elkaar te kunnen samenspelen."

Meer berichten