Go Ahead Eagles beschikt sinds vorige week vrijdag over een volledig nieuwe spelersbus. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Go Ahead Eagles beschikt sinds vorige week vrijdag over een volledig nieuwe spelersbus. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

Nieuwe spelersbus én nieuw clubrecord

  Sport

Deventer - In het bijzijn van spelers, staf, supporters en Business Partners werd afgelopen vrijdag de nieuwe spelersbus van Go Ahead Eagles onthuld op het supportersplein van De Adelaarshorst. Om exact 13:30 uur werd de bus ontdaan van het megagrote spandoek waarin het was gewikkeld en gaf de nieuwste Eagles-aanwinst al zijn rood-gele geheimen prijs.

Spelers en staf spoedden zich direct na de onthulling naar de ingang van de spelersbus om het fraai vormgegeven interieur (inclusief eigen keukenblok) te bekijken. Ook de overige aanwezigen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om de nieuwe spelersbus van binnen te aanschouwen.

De afgelopen weken heeft TCR Tours, vervoerspartner van Go Ahead Eagles, ziel en zaligheid gestoken in de realisatie van een nieuwe spelersbus, waarvan de bestickering is ontworpen door Fokko Ontwerp. Afgelopen zondag namen spelers en staf de spelersbus officieel in gebruik in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

De wedstrijd in de Brabantse provinciehoofdstad werd om twee redenen een unieke ervaring voor (de supporters van) Go Ahead Eagles. Naast het feit dat de Deventer club voor het eerst trots de nieuwe spelersbus voor het stadion van de tegenstander parkeerde, wist het in De Vliert ook een nieuw clubrecord te zetten.
Door de 2-3 overwinning die Go Ahead Eagles in Den Bosch boekte, is de huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie nu twintig officiële wedstrijden (achttien in de competitie en twee in de beker) op rij ongeslagen binnen één seizoen. Een clubrecord.

Het oude record dateerde uit het jaar 1918 toen Go Ahead Eagles in negentien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen bleef. Dat record werd op zondag 12 januari al geëvenaard in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC en tegen FC Den Bosch definitief uit de boeken geschoten door Jack de Gier en zijn elftal. Deze week kan het clubrecord mogelijk verder worden aangescherpt indien er niet wordt verloren van IJsselmeervogels (bekerduel, donderdag 23 januari) en NAC Breda (competitiewedstrijd, zondag 26 januari).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden