Feestende Eagles-spelers op het veld van IJsselmeervogels, nadat de Deventenaren zich na strafschoppen hebben geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. (Foto: Erik Pasman)
Feestende Eagles-spelers op het veld van IJsselmeervogels, nadat de Deventenaren zich na strafschoppen hebben geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

In vol stadion op jacht naar bekersucces tegen Utrecht

  Sport

Deventer - Donderdagavond staat in De Adelaarshorst een affiche op het programma om van te watertanden: Go Ahead Eagles - FC Utrecht in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Om 18:30 uur wordt er afgetrapt aan de Vetkampstraat. Welk team weet zich te plaatsen voor de laatste vier van het vaderlandse bekertoernooi?

De afgelopen maanden rekende Go Ahead Eagles in het bekertoernooi af met Almere City FC (1-3), FC Twente (2-5) en IJsselmeervogels (1-1, winst na strafschoppen). De wedstrijd tegen FC Utrecht is voor Go Ahead Eagles pas het eerste thuisduel dit seizoen in het bekertoernooi.

Niet kansloos
Vooral de 2-5 overwinning bij FC Twente was er een voor de geschiedenisboeken. Het duel in de Grolsch Veste liet in ieder geval één ding zien: Go Ahead Eagles is niet kansloos tegen een Eredivisieclub. Zeker niet als de ploeg van Jack de Gier in de eigen Adelaarshorst gesteund wordt door duizenden supporters. Dat zal donderdagavond sowieso het geval zijn, want bij het ter perse gaan van deze krant hadden al meer dan 8.200 supporters hun kaarten gekocht voor de bekerwedstrijd. Het is een duidelijk signaal dat de bekerwedstrijd in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker leeft in de rood-gele harten. Nóg mooier zou het uiteraard zijn als De Adelaarshorst donderdag tot de nok toe gevuld is!

Storm
Waar Go Ahead Eagles vrijdagavond met 3-1 won van FC Eindhoven, daar had FC Utrecht een ongepland weekendje vrijaf. De Utrechters zouden zondagmiddag eigenlijk bezoek krijgen van Eredivisie-koploper Ajax, maar vanwege storm Ciara werd het duel op zaterdagavond al van de speelkalender gehaald.

Uitwedstrijd
De Domstedelingen, sinds dit seizoen getraind door John van den Brom, staan op de zevende plaats in de Eredivisie. In het bekertoernooi schakelde FC Utrecht de afgelopen maanden achtereenvolgens Excelsior '31 (1-4), FC Groningen (0-1) en FC Eindhoven (1-2 na verlenging) uit. De Utrechters spelen donderdagavond dus voor de vierde keer een uitwedstrijd in het bekertoernooi.

Online voordeel
Heb je nog geen kaarten voor de bekerontmoeting met de Domstedelingen? Alle resterende tickets (dus ook alle niet-teruggekochte seizoenkaartplaatsen) zijn in de verkoop gegaan voor (S)CC-houders die (extra) kaarten voor dit duel willen aanschaffen.

Tip! Online tickets aanschaffen (ga-eagles.nl/online-tickets) is gemakkelijker dan het kopen van kaarten in de Fanstore van de club. Voor de wedstrijd tegen FC Utrecht geldt een voordeel van € 5,- voor het online bestellen van tickets t.o.v. kaarten kopen in de Fanstore.

Meer berichten