Roeien op de IJssel. (Foto: Dirkje Rengerink)
Roeien op de IJssel. (Foto: Dirkje Rengerink) (Foto: Dirkje Rengerink)

Blijf fit: ga roeien!

  Sport

Deventer - Ziet u ook regelmatig roeiers op de IJssel of op de Hank bij de jachthaven ? Misschien heeft u wel eens gedacht ‘dat lijkt me ook wel wat’ dan is dit uw kans. Roeivereniging Daventria begint namelijk eind maart weer met een nieuwe cursus.

Roeien is een sport voor alle leeftijden! Het jongste lid bij Daventria is 12, het oudste 87. Roeien betekent dat je lekker buiten bezig bent, terwijl je meteen je hele lijf traint. Daarnaast heeft roeien ook een sociale kant: je kunt weliswaar alleen in een skiff (éénpersoonsboot) roeien, maar ook met anderen een ploeg vormen. Je kunt toertochten maken over de IJssel en de vele andere wateren in Nederland, maar ook wedstrijden of marathons roeien in Nederland of in het buitenland.

Tijdens de basiscursus van Daventria word je begeleid door vrijwilligers van de vereniging. Gedurende een half jaar – van begin april tot oktober – krijg je tweemaal in de week les, zowel in roeien als sturen. Roeien is een technische sport, die veel oefening vraagt, wanneer je dus start met de basiscursus is het belangrijk dat je 2 keer in de week aanwezig bent. En ook als het regent roeien we ! Halverwege de cursus – 1 juli – beslis je op je wel / geen lid wilt worden van Daventria en doorgaat met de cursus.

Heb je interesse ? Maandag 30 maart is er een informatieavond (20.00 uur) in het Botenhuis van Daventria aan de Rembrandtkade naast de jachthaven. Iedereen is welkom. Het is ook mogelijk je op te geven d.m.v. het inschrijfformulier op de website.

Dag- of avond/weekendcursus. 

Je hebt keuze uit 3 cursussen:

De dagcursus wordt gegeven op maandagmiddag (16.00 – 18.00) en woensdagmiddag (16.00 – 18.00).
De avondcursus wordt gegeven op maandag- en donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur.
De weekend/avond cursus wordt gegeven op dinsdagavond (19.00 – 20.30) en zaterdagmiddag (14.00 – 15.30).

Elke cursus bestaat uit maximaal 12 deelnemers en begint in de eerste week van april. Voor de jeugd en junioren wordt een aparte cursus georganiseerd. (zie http://www.daventria.com/over-jeugdroeien)

Meer berichten