Leon de Kogel was als speciale gast aanwezig bij het bekerduel tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. (Foto: Erik Pasman)
Leon de Kogel was als speciale gast aanwezig bij het bekerduel tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Leon de Kogel: 'Het gaat steeds een stukje beter'

  Sport

Deventer - Tijdens Go Ahead Eagles - FC Utrecht in het bekertoernooi was voormalig Eagles- en Utrecht-speler Leon de Kogel als speciale Match Legend aanwezig in De Adelaarshorst.

Vlak voor de wedstrijd tegen de Domstedelingen liep De Kogel een ereronde over het veld. Tijdens die ronde werden er op spectaculaire wijze dertig voetbalsjaals de tribunes in geschoten. Daarnaast vertelde De Kogel in programmaboekje Matchday! hoe het nu met hem gaat. Hieronder dat interview.

Leon, ten eerste: hoe gaat het met je?
"Het gaat steeds een stukje beter. Op 4 oktober heb ik een nieuwe knie gekregen. Ik heb wel even de tijd nodig gehad om daarvan te herstellen. Nu ben ik drie keer in de week bij de KNVB te vinden. Daar revalideer ik de hele dag. Het was voor mij het beste om een nieuwe knie te nemen; mijn oude knie houden was echt geen optie meer. Ik ben wel heel erg jong voor zo'n knie. Het wordt nooit meer zoals het was. Maar ik ben blij wanneer ik een beetje kan lopen."

Je bent sinds vorig jaar trainer bij SV Houten. Hoe gaat dat?
"Het trainen van de Onder-14 van SV Houten geeft me voldoening. Ik doe dat samen met twee vrienden. Het is voor mij een andere manier om met het voetbal bezig te zijn. We trainen twee keer in de week en op zaterdag hebben we een wedstrijd. Daarnaast volg ik de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Waar mijn toekomst ligt, weet ik niet. Dat kan in de voetballerij zijn, maar ook daarbuiten."

Een jaar geleden was er voor jou een inzamelingsactie bij het duel Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles.
"Dat deed me veel. Qua emoties was het een dubbele avond; van vreugde, maar ook verdriet. Het was voor mij de laatste keer op het veld van De Galgenwaard. Ik heb die dag in een soort roes beleefd. De volgende dag heb ik samen met familie en vrienden die hele avond terug gekeken. Toen beleefde ik het eigenlijk pas echt. Ik kan terugkijken op iets moois. Ik heb niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken, maar via deze weg wil ik dat doen. Die avond heeft mij enorm geholpen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden