Jay Idzes is na Luuk Brouwers (FC Den Bosch) de tweede aanwinst voor Go Ahead Eagles. Hij tekent - onder voorbehoud van medische keuring - een contract voor drie jaar. (Foto: Erik Pasman)
Jay Idzes is na Luuk Brouwers (FC Den Bosch) de tweede aanwinst voor Go Ahead Eagles. Hij tekent - onder voorbehoud van medische keuring - een contract voor drie jaar. (Foto: Erik Pasman) (Foto: )

Nieuwe aanwinst Jay Idzes: 'Wil alles geven wat erin zit'

  Sport

Deventer - Positief nieuws van het spelersfront afgelopen vrijdag in #KowetKijkenXXL. Middenvelder Jay Idzes (19) maakt (onder voorbehoud van medische keuring en de laatste details van de overgang) de overstap van FC Eindhoven naar Go Ahead Eagles, waar hij een verbintenis voor drie jaar kan tekenen.

In de afgelopen twee seizoenen ontwikkelde Idzes zich tot een vaste kracht op het middenveld van de Eindhovenaren, waarvoor hij 54 wedstrijden in de Eerste Divisie speelde.

"Ik heb er veel geleerd en mijn eerste stappen in het betaalde voetbal gezet. De lijn die ik bij FC Eindhoven heb opgepakt, wil ik bij Go Ahead Eagles doortrekken. Op termijn wil ik de stap naar de Eredivisie zetten. Het liefst mét Go Ahead Eagles, dat zou echt tof zijn. De ambitie en visie van de club en het persoonlijke plan dat ze met mij hebben, spreken me aan."


Evenals de aantrekkingskracht die Go Ahead Eagles heeft op Idzes, die Liverpool als zijn droomclub beschouwt. “Of Go Ahead Eagles een beetje Liverpool in het klein is? De manier van voetballen, het stadion en de fans komen op een bepaalde manier wel overeen met Liverpool, ja. Misschien dat die overeenkomsten onbewust wel een bepaalde invloed op me hebben gehad bij mijn keuze voor Go Ahead Eagles.”


Zijn eerdere ervaringen met De Adelaarshorst als speler van FC Eindhoven heeft Jay Idzes nog scherp op zijn netvlies staan. “Wedstrijden in zó’n stadion en met zúlke fans, nee, dat vergeet je als voetballer niet zo snel.”


De ambitieuze en zelfkritische middenvelder schetst zichzelf als een voetballer met veel drive. “Alles geven op het veld, alles eruit halen wat erin zit. Zo probeer ik ook in het leven te staan.”


Technisch manager Paul Bosvelt heeft veel vertrouwen in de kwaliteiten van Jay Idzes. “Een jonge speler, die voor zijn leeftijd een heel volwassen indruk maakt en al behoorlijk wat wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam heeft staan. Jay is een technisch en inzichtelijk goede speler, waar volgens ons nog meer potentie in zit. Wij hopen dat hij zich bij Go Ahead Eagles verder kan ontwikkelen om die stappen te maken.”


Bosvelt: "Wij hebben Jay dit seizoen vaak bekeken en dat leidde tot de interesse. Vóór de uitbraak van het coronavirus hebben we al eens gesproken met zijn zaakwaarnemer. Vervolgens hebben we de gesprekken de afgelopen week weer opgepakt nadat we als club – mede door alle seizoenkaartverlengingen en donaties – meer duidelijkheid hadden over de financiële mogelijkheden voor komend seizoen. We zijn blij met de kwaliteiten die Jay toevoegt aan de selectie.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden