Go Ahead Eagles neemt afscheid van twee spelers. Daartegenover staat de komst van twee Britse proefspelers. (Foto: Erik Pasman)
Go Ahead Eagles neemt afscheid van twee spelers. Daartegenover staat de komst van twee Britse proefspelers. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Swart en Edqvist vertrekken na één seizoen

  Sport

Deventer - Go Ahead Eagles neemt afscheid van Joran Swart (was actief op amateurbasis) en Adrian Edqvist (werd gehuurd van Kalmar FF). Beide spelers sloten aanvankelijk aan het begin van het eerste voorbereidingsblok op het seizoen 2020/2021 aan bij de eerste selectie.

“Het perspectief en de kans op speelminuten voor Joran en Adrian waren ongewis naar aanleiding van het afgelopen seizoen, waarin ze beiden relatief weinig gespeeld hebben”, aldus technisch manager Paul Bosvelt.

“Daarom hebben we ze gevraagd om dit voorbereidingsblok aan te sluiten, zodat ook de nieuwe staf een indruk van hen kon krijgen. Na overleg hebben we besloten de samenwerking met zowel Joran als Adrian niet te verlengen", zo licht Bosvelt nader toe.


Go Ahead Eagles bedankt Joran Swart en Adrian Edqvist voor hun inzet gedurende het afgelopen seizoen en wenst ze alle succes toe in hun verdere loopbaan.

Edqvist speelde vorig seizoen 24 officiële wedstrijden in het shirt van Go Ahead Eagles (waarvan het gros als invaller) en Swart kwam tot zeven optredens.

Beide voetballers speelden hun laatste wedstrijd namens Go Ahead Eagles vlak voor de corona-uitbraak.
In het thuisduel met De Graafschap, op 8 maart van dit jaar, begon Joran Swart in de basisploeg van toenmalig trainer Jack de Gier. Adrian Edqvist werd als invaller gebracht in De Adelaarshorst. Achteraf gezien waren dit de laatste minuten van Swart en Edqvist in het rood-geel.

Tegenover het vertrek van Joran Swart en Adrian Edqvist staat de komst van twee spelers uit Groot-Brittannië, die bij Go Ahead Eagles op proef meetrainen.

Het gaat om Fraser Preston uit Schotland en Engelsman Jack Lee, die de afgelopen jaren onder contract stonden bij Sheffield Wednesday. De Engelse middenvelder Lee (21) en de Schotse aanvaller Preston (21) trainen in ieder geval tot 10 juli mee met de selectie van trainer Kees van Wonderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden