Logo deventerpost.nl


Aanmoedigingsprijs Stichting Ouderenwerk Deventer

  Verenigingen

Woensdag vond in de Deventer Schouwburg de jaarlijkse uitreiking van de aanmoedigingsprijzen van de SVOD plaats.Wethouder Jan Jaap Kolkman reikte de prijzen uit.

In haar openingswoord door de voorzitter  Gerda Schepers, waarin zij in het kort de doelstelling van de Stichting schetste namelijk het stimuleren van vrijwilligers, die zich inzetten voor ouderen in de gemeente Deventer en daarmee ook een bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming van de ouderen. De voorzitter van de jury, Clemens Hogenstijn, die het jury rapport uitbracht, wist de spanning bij de drie genomineerden uit de in totaal 10 inzendingen goed op te bouwen.

De uitreiking werd ludiek omlijst door een optreden het duo Jozka van Vuure en partner.

De derde prijs van 200 euro vergezeld door bloemen ging naar de Sportinstuif  55+ in Deventer. Hun doelstelling: "sporten voor alle Deventenaren van 55+ en ouder gaat na 30 jaar nog steeds op. 

De tweede prijs van 300, euro én een bos bloemen ging naar de Scootmobiel vereniging de Deventer Stokvisrijders. Zij organiseren soos- en bingomiddagen en scootmobiel uitjes.

De winnaar werd het Bathmens Contact Team. Zij koppelen een (hulp-) vraag aan iemand die iets voor een ander wil doen, waarbij de hulpvrager niet met zijn vraag bij een bestaande (vrijwilligers) organisatie terecht kan . Zij werken met 60 vrijwilligers. De prijs van 1.000 euro, bloemen alsmede een fraaie wisseltrofee werden overhandigd.  Ieder jaar wordt de naam van de prijswinnaar op de trofee geëtst.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten