Foto:

Nieuwe lichting vakbekwame ambachtelijke ondernemers, ook in Diepenveen

  Zakelijk

Diepenveen - Aan de slag als zelfstandige in een ambacht, is een droom van velen. Voor weer een lichting gediplomeerden van de Ambachtsacademie komt deze uit. 

Zij hebben in de afgelopen periode hun gezellenproef afgelegd. Daarmee hebben ze laten zien dat ze klaar zijn om aan de slag te gaan als vakbekwaam glazenier, lijstenmaker, siersmid, klusser, meubelmaker, kledingreparateur etc.

Onder begeleiding van een leermeester leerden zij in 1,5 jaar de kneepjes van het vak. Zij laten zien dat het leren van een nieuw vak ook na je 40ste mogelijk is. Zo ook voormalig zwemtrainster, Trees Turpijn. Zij ontvangt deze week haar diploma van de Ambachtsacademie en heeft zich sinds kort in Diepenveen gevestigd met haar bedrijf: 123glasinlood.

Ze heeft het vak geleerd van Bart Wildschut van Wildschut glas in lood in Hilversum. Al werkende heeft ze de vlieguren gemaakt die nodig zijn om vakbekwaam te worden. Trees vertelt: ‘Ik ben na mijn opleiding terugverhuisd naar Diepenveen. Ik woonde in de buurt van Utrecht, maar kom hier uit de regio. In Deventer en omgeving zijn weinig glazeniers gevestigd, terwijl de vraag er wel is. Mensen weten mijn bedrijf steeds beter te vinden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden