Logo deventerpost.nl


Tips en trucs voor Mokkamopjes

  Zakelijk

DEVENTER - Mokkamopje...een nieuw gebakje? Verre van dat, het is een omschrijving van een kind geboren van een vader en/of moeder met kroeshaar.

,,Als we in het woordenboek kijken staat Mokkamopje hier (nog) niet in, maar mijn definitie van een Mokkamopje is eigenlijk heel simpel. Ieder kind geboren van een vader en/of moeder met kroeshaar is een Mokkamopje!" zegt bedenkster Nastashah Gougon. Nass, zoals haar roepnaam luidt, geeft workshops in Deventer.

Onder de naam Mokkamopjes biedt de gewezen kapster trainingen en seminars over de verzorging van kroeshaar. ,,Ik leer ouders alles over het onderhoud en de producten voor een gezonde bos met krullen op het hoofd van hun Mokkamopje", legt Nass uit. Zelf valt zij ook in de categorie Mokkamopje. Je zou het niet zeggen want haar kapsel oogt heel stijl en glad. ,,Als je haar maar goed zit", grapt ze. ,,Ik gebruik extensies om mijn eigen haar te beschermen. Ik ben heel kritisch hoe het zit. Kroeshaar is heel kwetsbaar alhoewel het er niet zo uit ziet, omdat het veel is en heel dik. Ik heb al heel veel uitgeprobeerd, daardoor kan ik mij goed verplaatsen in de situatie van anderen. Ik heb de kappersopleiding gedaan en ben ook een tijdje kapster geweest. Ik haalde er echter geen voldoening uit. Ik ben gestopt en werk nu als officemanager. Ik gebruik mijn ervaring en kappersachtergrond om mensen te helpen met kroeshaar. Zij hebben echt goed advies nodig. Het is een specifieke markt. Ik ben nu meer consulent dan kapster", zegt de vrouw, die vindt dat er in het oosten van het land weinig aandacht en kennis is voor de verzorging van kroeshaar. ,,Zelf ging ik voor de verzorging van mijn haar naar het westen."

Nass wilde graag meer uitleg over producten, de werking ervan en haar kapsel. ,,Op de kappersopleiding werd ik ook niet veel wijzer. Ik heb veel geëxperimenteerd en mezelf ontwikkeld door video's kijken en dingen uitproberen bij kennissen. Er is geen verschil tussen kroeshaar bij mannen en vrouwen, mannen dragen het alleen korter. De verzorging en structuur van kroeshaar is heel anders dan Europees haar. Kroeshaar heeft een extreem strakke krul. Je moet het in secties delen en kammen. Nooit droog kammen en gebruik een wijde kam. Kam het kroeshaar nat en met conditioner", tipt ze ouders en verzorgers van kids met kroeshaar.

Volgens Nass vraagt het kroeshaar veel onderhoud wil je zorgen dat het gezond blijft. ,,Daarvoor heb je ook de juiste producten en veel geduld nodig. Ik geef workshops en seminars om mijn kennis te delen."
Hulp nodig? Zie: www.mokkamopjes.nl

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten