Logo deventerpost.nl


Jeffry Peeters is bedrijfsleider van ABC Banden & Autoservice vestiging Deventer. Hij heeft vier tips om de auto zomerklaar te maken.
Jeffry Peeters is bedrijfsleider van ABC Banden & Autoservice vestiging Deventer. Hij heeft vier tips om de auto zomerklaar te maken.

Vier tips om de auto weer zomerklaar te maken

  Zakelijk

DEVENTER - Jeffry Peeters is bedrijfsleider van ABC Banden & Autoservice vestiging Deventer. ,,De zomertijd is ingegaan en dat betekent dat we de warmere maanden tegemoet gaan. U krijgt te maken met weersomstandigheden die van invloed zijn op uw auto. Om nadelige gevolgen te voorkomen, dient u hierop goed voorbereid te zijn. Ik geef u vier tips bij het zomerklaar maken van uw auto!"

1. Kies voor zomerbanden
Bij temperaturen boven de zeven graden, presteren zomerbanden het beste. Dit komt omdat de zomerband van een ander soort rubber gemaakt is dan een winterband. Winterbanden blijven elastisch bij lage temperaturen, maar hebben een langere remweg wanneer de temperatuur stijgt. Door het profiel van zomerbanden is de wrijving met het wegdek minimaal en heeft u maximale grip op de weg bij warmere temperaturen. Een stuk veiliger dus!


2. Doe een aircocheck
Een goed functionerende airco is geen overbodige luxe op warme zomerdagen. Het realiseert een aangename temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit. Door een aircocheck te laten uitvoeren voorkomt u beslagen ramen, schadelijke schimmels en hoge reparatiekosten.


3. Meet de bandenspanning
Wanneer u met de auto op vakantie gaat, controleer dan altijd uw bandenspanning. Vaak legt u veel kilometers af om op uw vakantiebestemming te komen en krijgt u te maken met hogere temperaturen en een ander wegdek. Deze factoren hebben een grote invloed op de bandenspanning. Een optimale bandenspanning zorgt voor juiste stabiliteit en veiligheid van de auto.


4. Controleer de vloeistoffen
De verschillende vloeistoffen in uw auto zijn van groot belang. Koelvloeistof speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van een oververhitte motor. Vooral als het warmer wordt is het van groot belang dat het peil hiervan op orde is. Ook remvloeistof en olie bevorderen de veiligheid van uw auto. Check ook de ruitenvloeistof, zodat u bloesem, vliegjes en andere viezigheid gemakkelijk van uw voorruit kunt verwijderen. Zo heeft u nooit last van een belemmerd zicht!


Heeft u vragen of wilt u hulp bij het zomerklaar maken van uw auto? Maak gerust een afspraak bij ABC Banden & Autoservice via www.abc-banden.nl of bel 0570 - 620 820.

Reageer als eerste
Meer berichten