Logo deventerpost.nl


Steeds meer ondernemers vinden het Ondernemershuis

  Zakelijk

DEVENTER - De unieke aanpak van het Deventer Ondernemershuis slaat aan bij zowel startende als gevestigde ondernemers. Meer dan 500 van hen wisten het afgelopen jaar de weg naar het Ondernemershuis te vinden, een record. De laagdrempeligheid en de veelzijdigheid van het dienstenaanbod werd door hen met gemiddeld een 8 gewaardeerd.

Meer dan tweehonderd ondernemers kwamen langs voor advies en/of informatie. De zogenoemde ondernemerswerkplaats, waar de deelnemers kunnen werken aan hun concept, verdienmodel en salesvaardigheden, begroette maar liefst 167 deelnemers.

Het Ondernemershuis speelt ook een belangrijke rol als het gaat om mensen vanuit een uitkeringssituatie te begeleiden naar een succesvolle eigen onderneming. Vorig jaar werden er maar liefst 75 aanmeldingen verwerkt.

Ook ondernemers komen soms in zwaar weer terecht. Het Ondernemershuis stond 46 van hen vorig jaar bij. En niet zonder succes; maar liefst driekwart kon daardoor een geslaagde doorstart maken.

Opnieuw een groot succes was het door het Ondernemershuis en 32 bedrijven georganiseerde jaarlijkse Startival. Een gratis festival over ondernemerschap, gericht op startende ondernemers, met een gevarieerd aanbod aan workshopsessies en verhalen van ondernemers uit de regio. Voor het eerst gehouden op de locatie van Fooddock in het Havenkwartier, kwamen er honderden belangstellenden op af.

De dynamiek van het Ondernemershuis blijkt uit een aantal nieuwe projecten die in 2016 zijn gestart en dit jaar zullen doorlopen. Een heel bijzonder voorbeeld daarvan is dat van de 44 leerlingen van het Stormink die, onder professionele begeleiding, in groepjes bezig zijn om een eigen bedrijf te starten. Ook nieuw is de Qredits Avondschool voor ondernemers waarvoor nu al veel belangstelling bestaat.

Directeur Roel Westra: ‘Onze nieuwe locatie op het voormalige Gasfabriekterrein aan de Zutphenseweg te midden van veel starters en jonge ondernemingen biedt nieuwe mogelijkheden om onze dienstverlening nog verder uit te breiden en te professionaliseren. De verwachting is dan ook dat zowel de aantallen ondernemers die we kunnen helpen als de waardering verder zullen stijgen. Dit jaar starten we weer een groot aantal nieuwe samenwerkingsverbanden, initiatieven en projecten.’

Een van die nieuwe initiatieven is het Ondernemers voor Ondernemers-project, waarbij startende winkeliers in de Deventer binnenstad gekoppeld worden aan ervaren ondernemers die hen - als buddy - met raad en daad kunnen bijstaan. Projectleider Anne Kemmink: ‘Ik denk dat zowel startende als ervaren ondernemers wat van elkaar kunnen leren en dat beiden baat hebben bij veel succesvolle ondernemingen, zodat de leegstand in het centrum vermindert. Zo kan de Deventer binnenstad voor iedereen nog aantrekkelijker worden.’

Een groot pluspunt van het Ondernemershuis zijn de eraan verbonden bedrijfsadviseurs, bij wie ondernemers met elk denkbaar idee of ondernemersvraag terecht kunnen. Zij staan immers midden in het ondernemersleven omdat ze ook allemaal hun eigen bedrijf hebben. Een afspraak met een van hen is snel en eenvoudig te maken via de nieuwe, fraaie website van het Ondernemershuis.

Het Ondernemershuis Deventer
Zutphenseweg 6, 7418 AJ Deventer, 0570 - 758 021
info@ondernemershuis-deventer.nl
http://www.ondernemershuis-deventer.nl

Reageer als eerste
Meer berichten