Opdrachtgever Woonbedrijf ieder1 en ontwikkelaar Van Wijnen tekenen contract voor de realisatie van 130 duurzame woningen.
Opdrachtgever Woonbedrijf ieder1 en ontwikkelaar Van Wijnen tekenen contract voor de realisatie van 130 duurzame woningen.

Bouw sociale woningen Steenbrugge kan beginnen

  Zakelijk

DEVENTER - Bouwer Van Wijnen en Woonbedrijf ieder1 hebben de uitvoeringsovereenkomst ondertekend die de bouw van de 130 sociale huurwoningen in de nieuwe gasloze wijk Steenbrugge mogelijk maakt. In totaal zijn in deze nieuwe wijk 1200 nieuwe woningen gepland. In de eerste fase worden de komende jaren 400 woningen gebouwd; 200 koopwoningen, 130 sociale huurwoningen en 70 vrije sector huurwoningen. Bij de bouw van de woningen is veel aandacht voor duurzaamheid.

De bouwwerkzaamheden starten na de bouwvak in september. De eerste woningen worden nog dit kalenderjaar opgeleverd. De toewijzing vindt plaats via het normale systeem; woningzoekenden kunnen reageren via www.woonkeus–stedendriehoek.nl.

De 130 sociale huurwoningen worden, in lijn met de verduurzamingsopgave van de gemeente Deventer, erg energiezuinig. Voor verwarming worden deze woningen aangesloten op het bestaande warmtenet van Keizerslanden. Het warmtenet in Keizerslanden wordt gevoed door een WKK-installatie die geëxploiteerd wordt door Ennatuurlijk. Deze installatie produceert elektriciteit uit aardgas. Hierbij komt warmte als restproduct vrij en die wordt gebruikt als stadsverwarming. Ennatuurlijk garandeert dat uiterlijk binnen vijf jaar de warmtelevering voor de woningen in Steenbrugge zodanig aangepast of vervangen is dat sprake is van warmtelevering op basis van duurzame energie. De koopwoningen in Steenbrugge worden verwarmd via elektriciteit. Leo Hendriks, directeur bij Woonbedrijf ieder1 is blij dat het project van start gaat; "Steenbrugge laat zien dat duurzame bouw én sociale huisvesting elkaar niet bijten. Dat is goed voor de stad Deventer, voor het klimaat, maar ook voor de toekomstige bewoners, die als het goed is profiteren van een lagere energierekening."

De gebiedsontwikkeling en realisatie van de eerste fase wordt gedaan door BPD (voorheen Bouwfonds). Tezamen met Le Clercq Planontwikkeling, BEMOG, AM en Van Wijnen realiseert BPD de woningbouw in deze fase. Ennatuurlijk exploiteert en realiseert het warmtenet. De gemeente Deventer is onder meer als vergunningverlener betrokken bij de planontwikkeling en realisatie.
Meer informatie?
http://www.nieuwbouw-steenbrugge.nl/nieuwbouw-bij-deventer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden