Logo deventerpost.nl


Fietskoeriers in samenwerking met Wehkamp hard op weg naar schonere stadslogistiek

  Zakelijk

Deventer - Fietskoeriers.nl is de eerste en enige pakketbezorger op de fiets met landelijke dekking. Fietskoerier Deventer is aangesloten bij deze samenwerking van dertig fietskoerierssteden door heel Nederland. Er wordt hard gewerkt om de logistiek in Nederlandse steden op een schone en slimme manier in te richten.

Momenteel verwerken we gemiddeld 3.500 pakketjes per dag. Rond de kerstpiek moeten dit er 10.000 zijn. Steeds meer webwinkels uit het hoogste segment zijn geïnteresseerd in het concept. Fietskoerier Deventer gaat per 1 december voor DHL en Wehkamp de zogenaamde 'Last mile' verzorgen. Een prachtige bekroning van ons werk en de krachtenbundeling van fietskoeriers door heel het land. De pakketten worden vanuit onze hub aan de rand van de stad met de fiets uitgereden. Zo wordt er gezorgd voor vermindering van de verkeersdruk en wordt de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt.

Deze nieuwe samenwerking sluit mooi aan bij de ontwikkelingen rondom Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (GreenDeal ZES) Een convenant gesloten door allerlei grote gemeentes in Nederland waaronder Deventer. Het moet zorgen voor een binnenstad die economisch aantrekkelijk blijft dankzij slimme logistiek en bevoorrading. Het doel is om in 2025 emissievrije stadslogistiek te realiseren. Fietskoerier Deventer is als vooraanstaande partij voor duurzame binnenstadslogistiek succesvol met diverse partijen in gesprek over het inzetten van hun diensten ten behoeve van deze doelstelling. Met de stijgende lijn in E-commerce zien ook steeds meer webshops het belang in van bezorging op een duurzame manier. Zo pleit de Fietsersbond middels een petitie voor het standaard mogelijk maken van de keuze voor bezorging per fietskoerier. (fietsersbond.nl/petitie/)

Fietskoerier Deventer is de meest duurzame, sociale en innovatieve post- en koeriersdienst van Deventer en omstreken. Wij geloven in producten en diensten waar iedereen, van klant tot passant, profijt en plezier aan beleeft. De miles & smiles van onze koeriers spreken boekdelen. Met de fiets in de hoofdrol en de Deventer skyline als decor zijn we niet meer weg te denken uit het straatbeeld. We zijn in 2011 gestart en inmiddels verzorgen onze zeventien koeriers met zeven (bak) fietsen een scala aan logistieke (post) oplossingen. Dat doen we op dagelijkse basis, voor meer dan honderd bedrijven, zorg- en gemeente instellingen, apothekers en scholen in Deventer en omstreken.

Meer berichten

Shopbox